Äktenskap i olika kulturer

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 1
 • Samhällskunskap 1b
 • A
 • 10
 • 2693
 • PDF

Äktenskap i olika kulturer

En längre fördjupningsuppgift som redogör för äktenskap i olika kulturer. Eleven undersöker olika typer av äktenskap, bland annat arrangerade- och tvångsäktenskap, äktenskap inom olika religioner och kulturer samt barnäktenskap.

Lärarens kommentar

Att den var välgjord.

Innehåll

- Inledning
- Syfte
- Arrangerade äktenskap och tvångsäktenskap
- Polygami
- Äktenskap mellan olika och religioner kulturer
- Äktenskap inom kristendomen
- Judiskt äktenskap
- Äktenskap inom islam
- Kusinäktenskap
- Val av partner
- Barnäktenskap
- Indiska äktenskap
- Varför bör barnäktenskap stoppas enligt Unicef
- Hur kan barnäktenskap stoppas?
- Laleh Maghonaki
- Källor

Utdrag

Inledning
Äktenskap är oftast religiöst och andligt, men också juridiskt och samhälleligt. Att gifta sig med någon innebär att man vill bo ihop med den man älskar och tycker att man passar ihop livet ut. Men betydelsen av äktenskap skiljer sig från person till person och mellan religioner och kulturer. I andra länder är äktenskap den viktigaste som finns för sin dotter eller son. En mammas och pappas stora uppgift i många länder är att hitta den perfekta bruden eller brudgummen till sitt barn.
Det är en jätte stor fråga varför man inte kan gifta sig med den man älskar. Men i många kulturer handlar allt om att passa in i samhället och vara respekterad för man följer sin kultur och tradition, men mest av allt är att ha accepterat och respekterad sina föräldrars beslut. Vissa gör det för att fly från sin situation, men de vet inte vad som väntas efter giftermålet.

Syfte
Syftet med denna uppsats är att se hur man kan gifta sig mellan olika kulturer och religioner. Det är stora skillnader från olika länder och kulturer, vissa personer får inte bestämma när de vill gifta sig och vem de vill gifta sig med... Köp tillgång för att läsa mer

Äktenskap i olika kulturer

[2]
Användarnas bedömningar
 • 2016-03-13
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Bra skriver, bra information
 • 2013-08-22
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
  Herregud så bra!!!!!!!!!!!