Sockrets löslighet i vatten - Labbrapport i Kemi A

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 1
  • Kemi A
  • C
  • 1
  • 345
  • PDF

Sockrets löslighet i vatten - Labbrapport i Kemi A

En kort laborationsrapport vars syfte är att undersöka sockrets lösningsförmåga i vatten, exempelvis under olika temperaturer. Elevens hypotes inför laborationen är att "Sockret kommer att lösa sig, men det kommer att ta en längre tid då temperaturen är ljummen och inte varm".

Innehåll

- Inledning
- Säkerhetsrestriktioner
- Hypotes
- Material
- Utförande
- Resultat
- Slutsats

Utdrag

"Material:
- Socker, decilitermått, sked, kranvatten, glas och plastfolie.

Utförande:
1. Vi tar ett vanligt glass och fyller det med 1 dl.
2. Häll i cirka en halv dl socker och börja blanda med sked.
3. När sockret lösts upp, fyller jag på igen och gör samma om och om igen.
4. Så fort vi ser att blandning inte löser upp sockret, stannar vi och summerar mängden summan som blandats in.
5. Vi är klara och har fått sockrets löslighet i vatten per deciliter vid en särskild temperatur."... Köp tillgång för att läsa mer

Sockrets löslighet i vatten - Labbrapport i Kemi A

[2]
Användarnas bedömningar
  • 2016-03-10
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    Väldigt kort och enkelt sammanställd labb, förstår inte hur den fick mvg. Inga felkällor.. och det faktum att "kraftiga skakningar" behövt tyder på att labbens syfte setts förbi?! Är lösningen mättad så är den, speciellt efter "flera dagar".. då vatten bör ha avdunstat?
  • 2015-11-13
    tack! precis vad jag sökte