Uppsats om Michael Jackson - Bakgrund og uppväkst

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 1
  • Svenska A
  • VG
  • 5
  • 948
  • PDF

Uppsats om Michael Jackson - Bakgrund og uppväkst

Kort uppsats om Michael Jackson. Jag har gjort ett arbete om legenden Michael Jackson med inriktning varför det just var han som blev den kända bordern. Jag började med att skriva om hans uppväxt och hur allting började.

Sedan skrev jag en liten diskussion om vilka fördelar och nackdelar som fanns att han valde en egen solokarriär och inte fortsätta med sina bröder och göra succé tillsammans med dom. Fördelar och nackdelar om han själv.

Tog även med vilken den avgörande faktorn till varför han blev just kändare än sina bröder.
Jag har även lagt in hans meriter och vad jag tycker om honom och varför han just är legenden i mina ögon.

Jag tog med lite om händelsen år 2003 då han misstänkes för övergrepp på en liten pojke och det var nog där hans karriär drog utför.

Studienets kommentar

Notera att det saknas källor.

Innehåll

Michael Jackson – Vad gjorde han kändare än hans bröder
Sammanfattning
Innehållsförteckning
Bakgrund
Diskussion
Slutsats

Utdrag

Bakgrund

Jag valde att göra ett arbete om Michael Jackson dels för att jag har lyssnat på hans låtar sen jag var ungefär 5-6 år och hans lyssnat på dom han har dött men även för att han har varit en av dom största artisterna som föds.
En stor del till att jag valde MJ var för att det var hans låtar jag mest lyssnade på t.ex. i bilen, på min MP3, när jag sitter vid datorn, jämt nästan. Han var så himla grym. Jag blir nästan alltid på ett bättre humör när man sätter på en låt där man det är MJ som sjunger och man hör nästan alltid när det verkligen är han för han har en så speciell röst och ett annorlunda sätt att sjunga på. Michael har alltid varit med i händelserna centrum t.ex. när han 2003 misstänktes för övergrepp på en 13-årig pojke.

Allt började när Michael som 5-åring då han uppträdde under en julkonsert. Hans bröder Tito, Jermaine och Jackie hade tillsammans skapat ett band som heter Jackson Brothers där fick Michael bli medlem i när han var 6 år. Men då fick Michael inte sjunga utan spela congas och tamburin, när han var 8 år fick han ta ett större ansvar och vara frontsångare tillsammans med sin bror Jermanie då bytte dem också namn till Jackson 5. Gruppen började åka runt i mellanvästern för att turnera och Michael började ses som ett underbarn men... Köp tillgång för att läsa mer

Uppsats om Michael Jackson - Bakgrund og uppväkst

[0]
Inga användarrecensioner än.