Nervsystem och Sinnesorganen - Labbrapport i Biologi B

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 3
 • Biologi B
 • VG
 • 5
 • 1068
 • PDF

Nervsystem och Sinnesorganen - Labbrapport i Biologi B

En enklare laborationsrapport som undersöker nervsystemet och våra sinnesorgan, bland annat med fokus på reaktionstid, ögats närpunkt, synen och balansen, tillvänjning, känsel samt smak.

Studienets kommentar

Notera att det saknas källor.

Innehåll

- Syfte
- Experiment
- Resultat
- Diskussion

Utdrag

Experiment:
Det första försöket, reaktionstid: Reaktions tid knuten till synsinnet
Man håller en linjal och kommer att släppa den plötslig, samtidigt måste en annan person som står och väntar ta tag på linjalen med fingrarna, sen får man räkna tiden, reaktionstid, det gör man flera gånger.

Det andra försöket: Ögats närpunkt
Jag håller en boksida framför en annan person , den personen ska blunda med ena ögat och ser med den andra till boksidan, jag håller boken ganska lite längst bort så att har möjlighet att kunna närmare och närmare med boken mot denna personen så att personen ser tydligt vad det står i sidan , det betyder utan att sidan blir suddig. Man villar ögat i en halv minut och kör det en gång till. Jag gjörde försöket med en annan person som är 24år.

Det tredje försöket: Synen och balansen
En person fick stå med föttorna ihop med armarna utsräcka. Efter en stund blundar personen och flyta på ett ben, och samtidigt lutar han huvudet bakåt och senare snurrar han några varv med stängda ögon.

Det fjärde försöket: Tillvänjning
- Vattnet: En person fick sätta handerna med varsin bägare, den första med kalt vatten och den andra med varmt vatten, Denna personen ska ha handerna i vattnet under några minuter. Sen kommer man att flytta handerna till en annan bägare med ljummet vatten.

- Parfymet: Jag sprutar en stor dos av luft doft i ett rum och stannade in i rummet och stängde rummet för en halvtimme, sen lämnade jag rummet för cirka 15 minuter, efter det kom jag tillbacka till detta rummet.

Det femtte försöket: Känsel
En person fick stickas i fingerspets av två nålar som jag hade, sen stickas under arm och i ryggen, med ett avstånd mellan nålarna.

Det sjätte försöket: Smaken
Olika smak av vatten i fyra olika glas, en med sallt, en med socker, en med vinäger och bakpulver, sen dropper jag av varje smak på oloka delar av tungen, för att veta vilka delar känner vilka smak... Köp tillgång för att läsa mer

Nervsystem och Sinnesorganen - Labbrapport i Biologi B

[6]
Användarnas bedömningar
 • 2012-04-10
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Den är kortfattad och enkel, bra som mall till undersökningen. Inledningen gav bästa inspiration. Stavfelen är många och ibland är texten svår att förstå.
 • 2012-03-02
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  De egna resultater genom experimenter gjordes korect men finns inte diskutioner och sammanfattningar. Det rätt betyget är G
 • 2016-05-30
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  ett riktigt labbrapport
 • 2015-11-29
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  Inte alls bra, många moment saknas.