Picassos liv och verk

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
  • Bild
  • MVG
  • 11
  • 2347
  • PDF

Picassos liv och verk

Uppsats om Picassos liv och hans olika tekniker och stilar.

Innehåll

Inledning 2
Uppväxt 3
Tiden i Paris 3
Den blå perioden 4
Den rosa perioden 4
Kubistiska perioden 5
Klassicistiska perioden 5
Surrealistiska perioden 6
Den groteska perioden 7
Efter andra världskriget 8
Sista delen av hans liv 9
Head of Woman-processen 9
Reflektioner 10
Källor 11

Utdrag

Jag har valt att arbeta med Picasso, inte för att jag direkt är speciellt intresserad av honom utan mer för att jag såg Head of Woman på Tate Modern i London i höstas. Den verkade lätt att återskapa eftersom den är lite naivistisk och jag är inte så bra på att måla.

Första gången jag såg en Picasso måste ha varit när jag var två år och var på Museo Nacional i Madrid. Hade jag kommit ihåg något så hade jag sett Guernica. Men nu var jag visst mest intresserad av att springa runt i de svala stora salarna.

När jag var nio år var vi på Guggenheimmuseet i Bilbao i Baskien. Det var nog där jag lärde mig vem Picasso var. Året efter var vi i Barcelona och även där drog mamma med mig till konstmuseum. Vi köade länge minns jag för att komma in på Picassomusset. När jag kom in blev jag mycket besviken för de 77 första tavlorna såg inte ut som jag lärt mig att Picasso skulle se ut. Men idag vet jag att Picasso hade många olika stilar under sin tid som konstnär. Det är just hans olika tekniker och stilar som jag ska berätta om här i projektet... Köp tillgång för att läsa mer

Picassos liv och verk

[0]
Inga användarrecensioner än.