pH-mätning och Rödkålsindikator - Labbrapport i Naturkunskap A

- Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 1
- Naturkunskap A
- MVG
- 2
- 487
pH-mätning och Rödkålsindikator - Labbrapport i Naturkunskap A
En kortare laborationsrapport vars syfte är att utföra en pH-mätning av hushållsvätskor med hjälp utav naturlig indikator - här en rödkål.
Lärarens kommentar
Mycket väl skriven
Innehåll
- Inledning
- Syfte
- Teori och hypotes
- Metod och genomförande
- Resultat
- Diskussion
- Felkällor
Utdrag
"Metod och genomförande:
Material: Fem mindre glas (ca 100 ml styck), Fem teskedar, en kastrull, 3 dl vatten, rödkål och hushålls vätskor som Juice, Lättmjölk, Schwepps indian tonic water (läskedryck), vanligt kranvatten och Tequila Sierra Silver (sprit som man förtär).
Genomförande:
1) Skär man upp rödkålen i mindre delar, vikten på kolet som användes i denna laboration vägde 165 gram.
2) Koka upp 3 dl vatten i en kastrull och lägg sedan ner kålen. Låt kolen koka och vänta tills spadet har fått en stark färg av lila.
3) Medans man väntar på att spadet ska bli klart så tar man fram dem mindre glasen och häller sedan ner varsin vätska i vartdera glaset. (Ca 90 ml vätska i varje glas ska det vara)
4) Häll i spadet i varje provglas och blanda sedan om med skeden.
5) Studera färgen på vätskan och gemför med färgskalan som medfördes.
6) Städa undan och diska."... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in