Analys av Flugornas herre | Ledarskap och organisation

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
  • Ledarskap och organisation
  • B
  • 4
  • 2495
  • PDF

Analys av Flugornas herre | Ledarskap och organisation

En analys i Ledarskap och organisation, av filmen "Flugornas herre". Analysen fokuserar på hur ledarskapet i gruppen som filmen följer fungerar och hur gruppen utvecklar sig genom filmens gång.

Lärarens kommentar

Väldigt bra! Detaljerad och noggrann.

Utdrag

Flugornas herre är en rätt så gammal film och som handlar om ett gäng killar som har hamnat på en helt öde ö, då deras plan kraschade när de skulle hem. Det var bara en vuxen som överlevde, deras kapten. Dessa killar förändras för varje dag som går och de blir allt mer våldsamma. De skapar två olika grupper med varsin ledare och gör allt de kan för att inte dö och för att någon ska komma och rädda dem.

När killarna hamnar på en öde ö, så är det ett annorlunda liv de får uppleva än det liv de hade därhemma. För att kunna överleva på det nya sättet så tar de fram sina tidigare vanor och lärdomar. Alltså fick de på något sätt socialiseras om på nytt igen. Fram tills denna olycka skedde så hade dessa barn socialiserats in i ett modernt samhälle där de var bekväma och bildade vanor. På bara en sekund förändrades deras liv på grund av denna olycka. De hade bara sig själva att lita på och de var inte längre bekväma i denna miljö. De bildade ett nytt beteende som till och med ibland inte var av fri vilja. En del passade inte in i gänget eftersom att de inte anpassade sig efter en ledare samt att de hade växt upp på olika sätt, alltså blivit socialiserade på olika sätt. Barnens personligheter är också en faktor som har betydelse för varför en del inte passade in bland de andra. Till exempel Jack, som var den dominerande ledaren, han tänkte kortsiktigt och ville bara jaga och hitta mat för dagen. Till skillnad från Ralph, den andra ledaren, han tänkte långsiktigt och ville göra upp eld för att folk skulle hitta dem. Till slut blev dessa två killar ovänner och resten av killarna var tvungna att välja sida... Köp tillgång för att läsa mer

Analys av Flugornas herre | Ledarskap och organisation

[0]
Inga användarrecensioner än.