Analys av "The Life of David Gale" - Religionskunskap

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 3
 • Religionskunskap A
 • MVG
 • 3
 • 886
 • PDF

Analys av "The Life of David Gale" - Religionskunskap

En analys av etiska frågor som presenteras i filmen "The Life of David Gale", skriven i Religionskunskap A. Eleven presenterar huvuddragen ur filmens handling och diskuterar sedan filmen ur etikmodeller och moraliska perspektiv. Fokus ligger på aspekter och ställnigstagande kring dödsstraff. Uppsatsen går djupet kring moraliska frågor och kritiserar handlingarna i filmen.

Lärarens kommentar

Mycket kritiskt skrivet och du går in i djupet.

Utdrag

"Professor Gale, David Gale, var en mycket välkänd professor som undervisade filosofi på Austin University of Texas. Bortsett från hans yrke som filosofi lärare, var Dr. Gale en mycket nitisk anti-dödsstraff aktivist varav han var medlem i Death Watch, som då var en kampanj som stred mot frågan om dödstraff.

Professorn som levde en vanligt amerikanskt levnadsföring, var även genom äktenskap förenad med en kvinna vid namnet Sharon och de hade en son tillsammans.

Äktenskapet höll dock sina svårigheter då Gale´s relation med frugan var instabil, inte nog med att Sharon var otrogen med en annan man i Spanien. Davids värld kom dock att nå sin peripeti, det hela började med en examensfest där han stöter på den tidigare utvisade doktoranden Berlin.

Doktoranden var en mycket attraktiv kvinna, som tidigare försökt att höja hennes underkända betyg genom förföring och blev på så sätt förvisad. Som ett slags vedergällning så profitera hon David Gale´s berusning av alkohol och förförde honom till grovkönsakt..."... Köp tillgång för att läsa mer

Analys av "The Life of David Gale" - Religionskunskap

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2015-01-14
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Damn fine essay. Fortsätt såhär. Inspirerande, målande, bra helt enkelt.