Bengalisk tiger | Rapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Teknikprogrammet (TE) Årskurs 3
 • Biologi 1
 • B
 • 7
 • 1674
 • PDF

Bengalisk tiger | Rapport

En rapport om den bengaliska tigern som beskriver artens egenskaper och deras situation som utrotningshotade. Framförallt ligger fokus på den bengaliska tigerns beteende.

Innehåll

Bengalisk tiger

- Bakgrund
- Metod
- Resultat
- Diskussion

Utdrag

Bakgrund:
Den bengaliska tigern rangordnas som följande:riket animalia, stammen chordata, klassen mammalia, ordningen carnivora, familjen felidae och släktet panthera. Den utsprider sig i Indien, Bangladesh, Nepal, Bhutan och Burma. Den bengaliska tigern kan bli upp till 2.7 m lång och svansen kan vara upp till 0.9 m lång. Hanar är större än honor, detta gäller även andra tigerarter. En hane kan väga upp till 230 kilo medans en hona blir ungefär 140 kilo. Den har orange päls men den kan även vara till större del vit, vilket innebär att om en bengalisk tiger är vit behöver den inte vara albino.

Varje tiger har unika tassavtryck och mönster på pälsen, det är så man kan följa en tiger och kartlägga var den är m.m. Alla tigrar är väldigt muskulösa djur, deras starka käkmuskler används till att bita av nacken eller strupen av bytet men ett slag av en tigers framtass kan även döda människor och andra djur genom att skalle/ryggrad krossas av den stora kraften som tigern slår med. Tigrar har även extremt bra syn, de har ett reflekterande lager bakom näthinnan som kallas tapetum som reflekterar ljus tillbaka till näthinnan vilket medför att tigrar kan se 6 gånger bättre än människan.

Alla tiger arter är utrotningshotade, det finns mindre än 4000 tigrar i det vilda i hela världen. Detta är på grund av att människan har ''urbaniserat'' in i tigrarnas revir och jagat dom tills det inte finns några kvar. Att människor utökar sitt ''grep'' om jorden medför även att tigrar attackerar fler människor för att de är på deras revir. Detta är en instinkt som tigern har, den vill försvara sitt revir. Bengal tigrar kan även leva i många olika habitat, det sträcker sig från tropiska regnskogar på havsnivå upp 3000 meter över havsytan i Himalaya. Men alla habitat måste ha en sak gemensamt, att tigern ska kunna smyga sig fram och överraska sitt byte. Detta kräver att det måste vara en en tät miljö med mycket snö eller många växter/träd som växer väldigt nära varann.

Bengaliska tigrar är köttätande(visats tidigare i och med att det står i rapporten att den tillhör ordningen carnivora). De äter en... Köp tillgång för att läsa mer

Bengalisk tiger | Rapport

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2016-01-13
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  säkert en helmysig rapport