Cannabis | Diskuterande text

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 1
  • Svenska 1
  • Inget betyg givet
  • 3
  • 1648
  • PDF

Cannabis | Diskuterande text

En diskuterande text om cannabis. Eleven berättar om drogen och redogör för en del statistik om ämnet, och försöker sedan slå hål på en rad olika myter om konsekvenserna av cannabisrökning.

Notera att källhänvisning delvis saknas.

Utdrag

Cannabis, THC, alla har vi en bild av vad det är för något. Många har den uppfattningen att ungdomar och vuxna som använder cannabis är ”farliga”, och har ''dåligt inflytande.'' Varför? Jo därför att vi inte kan tillräckligt om det, och allt som är okänt är fel. Väldigt få hamnar i tungt missbruk efter att ha testat cannabis. Väldigt tidigt kan man tala om vilka som löper stor risk till ett tyngre missbruk, och det är oftast dem barnen/ungdomar med problematiska familjesituationer och/eller socialt utsatta områden (Rosengård, Rinkeby, Husby, Rissne, Angered, osv). Psykisk press, depressioner, stress, psykisk ohälsa skapar också en grogrund till ett narkotikamissbruk. Men vad gör vi för att förhindra psykisk ohälsa, stress, press, depressioner? Jo vi trycker i folk piller, massvis med piller. Och det tjänar ju staten på. I och med att tar staten bort miljarder piller och ersätter det med en växt (marijuanan) så kommer läkarna-och i sin tur staten- förlora massvis med pengar. Men & andra sidan 22 miljarder kronor kostar årligen narkotikabruk samhället. BRÅ (brottsförebyggande rådet) fick i Sverige 40 000 anmälda narkotikabrott 2003. 2010 låg siffran på 95 000! Och, varje individ med livslångt normbrytande beteende som är utanför samhället kostar i genomsnitt 12,5 miljoner. (Undersökning gjord av SKANDIA) Samma källa anger att varje individ kostar ca 100 000 kr bara för att förebygga detta i rätt. För alla som har sett Cheech and Chong tror många att det är så en dum marijuana rökare ser ut, men faktiskt så är det så ett riktigt kreativt geni ser ut som. Som beter sig som någon som du tror en ”flummare” beter sig. Den sanningen krossas när du får reda på att det finns många advokater, domare, doktorer som använder marijuana.
Hur lyckad är egentligen den svenska narkotikapolitiken? – Mycket lyckad! menar ansvariga politiker och knarkkrigare i maskopi med polisen. ”Bäst i världen” är en inte... Köp tillgång för att läsa mer

Cannabis | Diskuterande text

[0]
Inga användarrecensioner än.