Cellandning hos groende ärter | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Biologi 1
  • Inget betyg givet
  • 4
  • 883
  • PDF

Cellandning hos groende ärter | Labbrapport

En labbrapport som avser att redogöra för olika organismer behov av syre, genom att undersöka ärters cellandning. Eleven utsätter groende ärter för olika miljöer för att observera förhållandet mellan syre och cellandning, samt nedbrytning och temperaturhöjning.

Lärarens kommentar

Bra genomfört.

Studienets kommentar

Notera att det saknas källor.

Innehåll

Cellandning hos groende ärter

- Sammanfattning
- Syfte
- Hypotes
- Materiel
- Utförande
- Resultat
- Tabell
- Felkällor
- Slutsats

Utdrag

MATERIEL:

3 termosflaskor 1 termometer
1 kastrull
3dl ärter Bomull
Folie

UTFÖRANDE:

Hela processen börjades med att ärterna blötlades i ett dygn. Under det skedet började ärterna gro. Nästa dag delades de in i 3 grupper med 1/3 i varje grupp. Grupp 1 kokades i 5 min med hög värme, svalnade, hälldes över i termosflaskan och temperaturen mättes i och utanför termosflaskan samt toppen av flaskan täpptes igen med bomull. Grupp 2 hälldes i termosflaskan temperaturen mättes i och utanför flaskan samt flaskan täpptes igen med bomull. Grupp 3 hälldes i flaskan temperaturen mättes i och utanför termosen, flaskan täpptes igen med bomull samt folie över hela öppningen. Det var bara att vänta i 4 dygn samtidigt som ärterna låg i flaskorna. Efter fyra dygn mättes temperaturen i alla flaskor och dokumenterades... Köp tillgång för att läsa mer

Cellandning hos groende ärter | Labbrapport

[12]
Användarnas bedömningar
  • 2015-11-21
    Jättefint beskrivning
  • 2016-02-13
    Skriven av Gymnasieelev på 2. IB
    Toppen!!! Hjälpte mig få massa inspiration till min egna
  • 2016-11-23
    Glasklar beskrivning, grym analys och flera klockrena slutsatser! Hjälpte mig mycket, tack!
  • 2016-06-10
    Skriven av Studerande på Termin 4
    jättefint rapport, det ge mig bra hjälp att göra en bra labrapport