Cellandning hos groende ärter | Labbrapport

- Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
- Biologi 1
- Inget betyg givet
- 4
- 883
Cellandning hos groende ärter | Labbrapport
En labbrapport som avser att redogöra för olika organismer behov av syre, genom att undersöka ärters cellandning. Eleven utsätter groende ärter för olika miljöer för att observera förhållandet mellan syre och cellandning, samt nedbrytning och temperaturhöjning.
Lärarens kommentar
Bra genomfört.
Studienets kommentar
Notera att det saknas källor.
Innehåll
Cellandning hos groende ärter
- Sammanfattning
- Syfte
- Hypotes
- Materiel
- Utförande
- Resultat
- Tabell
- Felkällor
- Slutsats
Utdrag
MATERIEL:
3 termosflaskor 1 termometer
1 kastrull
3dl ärter Bomull
Folie
UTFÖRANDE:
Hela processen börjades med att ärterna blötlades i ett dygn. Under det skedet började ärterna gro. Nästa dag delades de in i 3 grupper med 1/3 i varje grupp. Grupp 1 kokades i 5 min med hög värme, svalnade, hälldes över i termosflaskan och temperaturen mättes i och utanför termosflaskan samt toppen av flaskan täpptes igen med bomull. Grupp 2 hälldes i termosflaskan temperaturen mättes i och utanför flaskan samt flaskan täpptes igen med bomull. Grupp 3 hälldes i flaskan temperaturen mättes i och utanför termosen, flaskan täpptes igen med bomull samt folie över hela öppningen. Det var bara att vänta i 4 dygn samtidigt som ärterna låg i flaskorna. Efter fyra dygn mättes temperaturen i alla flaskor och dokumenterades... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in