Coach Carter | Frågor och svar

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
 • Ledarskap och organisation
 • Inget betyg givet
 • 3
 • 1311
 • PDF

Recension: Coach Carter | Frågor och svar

Filmrecension i form av frågor och svar som behandlar hur filmen skildrar ledarskap, organisation och ledarstilar.

Lärarens kommentar

Bra jobbat. Du visar att du har kunskaper om ledarskap och ledarstilar och att du kan använda kunskaperna i olika sammanhang.

Innehåll

1. Vad har Coach Carter för ledarstil anser du?
2. Vad har han för egenskaper som gör honom till en ledare?
3. Hur är gruppen? Vad ställer det till med för problem? Innebär den några möjligheter?
4. Hur motiverar han basketlaget?
5. Framåt slutet på filmen så blir han mer eller mindre ”vän” med vissa av ungdomarna. Vad kan detta ha för konsekvenser på ledarskapet tror du? Diskutera!
6. Hur skulle Coach Carters ledarstil fungera i klassrummet du sitter i här på Jensen?

Utdrag

2. Vad har han för egenskaper som gör honom till en ledare?
Svar: Coach Carter har flera egenskaper som gör har till en ledare. Han anpassar sitt ledarstil beroende utav vilken situation han hamnar in, han värderar även vad medarbetarna kan och vill. Han har väldigt hög självförtroende, sätter upp mål och visioner, det kan man klart och tydligt se när han exempelvis sätter upp regler, vilken meritpoäng som ska ha, att dom ska ha ett framtid med eller utan basketen, göra något bra av deras liv, han har alltså höga förväntningar både på sig själv samt på spelarna och även höga förväntningar på dom reslutat dom som lag tillsammans vill uppnå. Han råder även sina spelare, coachar dom. Han ser till att en teamkänsla uppkommer, genom en inspirerande motivation. Han leder även utifrån en intellektuell motivation, genom att uppmuntra spelarna att vara kreativa, formulera om frågeställningar. Samt genom ett individuell omtanke, han lägger ner tid på varje persons behov, vilket man ser när han killen som hans vän blev skjuten som senare knackar på Coach Carter och ber om att få komma tillbaks till laget. Allt detta gör Coach Carter till en ledare.
Genom att Coach Carter var en X ledare, vilket då innebär att han tyckte att gänget skulle bli styrda och kontrollerade eftersom deras lathet samt undvek från skolan var det som såg till att dom inte skulle bli framgångsrika. Han såg till att sina spelare fick klargjorda och raka instruktioner, så effektivitet inte skulle försvinna... Köp tillgång för att läsa mer

Coach Carter | Frågor och svar

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2017-02-02
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Precis det jag behövde.