Debattinlägg: Inte fel med friskolor men slopa vinster i välfärden

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 2
  • Svenska 2
  • A
  • 1
  • 506
  • PDF

Argumenterande text, Debattartikel: Debattinlägg: Inte fel med friskolor men slopa vinster i välfärden

Ett debattinlägg som handlar om friskolor och vinster i välfärden. Tesen som förs fram är att det inte är fel med friskolor, men att de ska kontrolleras på så sätt att de måste återinvestera sin vinst i skolverksamheten. Argumentationen är alltså mot vinster i välfärden, och eleven relaterar sina argument till olika svenska partiers åsikter i frågan.

Lärarens kommentar

Tyckte det var bra formulerad med bra argument och ett starkt budskap.

Elevens kommentar

Den kommer funka riktigt bra.

Utdrag

Friskolor är skolor som huvudsakligen finansieras med skattemedel och kan ägas av exempelvis aktiebolag, stiftelser eller ideella organisationer. Dessa skolor drivs inte av den offentliga sektorn. Dock fungerar inte friskolor som privatskolor eftersom privatskolor finansieras av avgifter från eleverna. Friskolor finns på flera håll runtom i Sverige och debatten om friskolor var ett stort ämne inför riksdagsvalet 2014.
Jag tycker att det finns många positiva saker med friskolor eftersom de ger elever chansen att välja en skola som passar just dem. Då det är fler skolor som konkurrerar med varandra tvingas skolorna bli ännu bättre och på så sätt höjer man kvaliteten. Men om friskolornas vinstintresse är så högt att... Köp tillgång för att läsa mer

Debattinlägg: Inte fel med friskolor men slopa vinster i välfärden

[0]
Inga användarrecensioner än.

Material relaterade till Debattinlägg: Inte fel med friskolor men slopa vinster i välfärden.