Den rastlösa människan | Diskuterande text

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Den rastlösa människan | Diskuterande text

En diskuterande text om hur och varför människor reser. Det kan vara resor till andra länder eller inre resor i sig själv.

Utdrag

Alla människor reser varje dag runt om i världen. Vissa reser i verkliga resor och andra reser bara i sina dagdrömmar. Båda resor är vanligtvis till bättre platser med bättre betingelser. Människor reser eller dagdrömmar av olika skäl. Varje resa har antingen goda eller dåliga effekter på människor, men i båda fallen bidrar det till att omformulera personens psyke och därmed personens personlighet.

Människan har börjat tänka på att flytta till långt platser sedan århundraden men skälen skiljer sig från den nuvarande tiden. Människor har alltid föreställt sig en värld av drömmar. De reste för att upptäcka vad som ligger bakom horisonten, att upptäcka nya platser och ett annat liv. I artikeln ”Christofer Columbus” ( Populärhistoria 5 november 2009, http://popularhistoria.se/artiklar/christofer-columbus) berättar Marcos Cantera Carlomagno att Christopher Columbus och hans sjömän trodde på förekomst av okända.... Köp tillgång för att läsa mer

Den rastlösa människan | Diskuterande text

[0]
Inga användarrecensioner än.