Denaturering | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 2
  • Biologi 2
  • B
  • 4
  • 783
  • PDF

Denaturering | Labbrapport

En labbrapport vars syfte är att undersöka vad som händer när man utsätter äggviteproteinet albumin för tre olika denaturerings-processer.

Innehåll

Denaturering

- Syfte
- Materiel
- Metod/utförande
- Resultat
- Diskussion
- Källor

Utdrag

Material

2 skålar
3 ägg(ett glas),
vinäger 1-2 matsked
värmeplatta(över 100 grader)
stekpanna
2 skedar
aceton
Skyddsglasögon

Metod:/utförande

1. Ta fram ett ägg och kläck den över en stekpanna. Ta sedan stekpannan och lägg en kokplatta under den med över 70 grader. Vänta någon minut och anteckna vad du ser.
2. Ta fram en liten skål och kläck ett ägg i den. Ta sedan bort det gula så att det kvarstår äggvitan .Efter det ta en sked och full skeden med vinäger. Sedan häll över det i skålen med äggvitan . Häll mellan 1-3 skedar och sedan rör om, anteckna vad du ser.
3. Återigen ta fram en skål och kläck ett ägg över den. Se till att det bara finns äggvita i skålen. Därefter häll över skålen med 2-4 skedar aceton( 2-propanon) och rör om, anteckna vad du ser.
Risk: se till att hålla koll på värmen och vara försiktig, använd skyddsglasögonen för att inte få t.ex. aceton i ögonen... Köp tillgång för att läsa mer

Denaturering | Labbrapport

[4]
Användarnas bedömningar
  • 2016-01-15
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    Relativt bra rapport. Saknar lite för att vara klockren men missar inget fundamentalt.
  • 2015-05-11
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    den va bra och fick nytta av utförandet
  • 2016-04-30
    Skriven av Elev på Årskurs 9
    Bra och hjälpsam rapport
  • 2014-12-02
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    aklsdnaklasjndajkdnasjkdnasjkdnajkdnaskd