Denaturering | Labbrapport

- Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 2
- Biologi 2
- B
- 4
- 783
Denaturering | Labbrapport
En labbrapport vars syfte är att undersöka vad som händer när man utsätter äggviteproteinet albumin för tre olika denaturerings-processer.
Innehåll
Denaturering
- Syfte
- Materiel
- Metod/utförande
- Resultat
- Diskussion
- Källor
Utdrag
Material
2 skålar
3 ägg(ett glas),
vinäger 1-2 matsked
värmeplatta(över 100 grader)
stekpanna
2 skedar
aceton
Skyddsglasögon
Metod:/utförande
1. Ta fram ett ägg och kläck den över en stekpanna. Ta sedan stekpannan och lägg en kokplatta under den med över 70 grader. Vänta någon minut och anteckna vad du ser.
2. Ta fram en liten skål och kläck ett ägg i den. Ta sedan bort det gula så att det kvarstår äggvitan .Efter det ta en sked och full skeden med vinäger. Sedan häll över det i skålen med äggvitan . Häll mellan 1-3 skedar och sedan rör om, anteckna vad du ser.
3. Återigen ta fram en skål och kläck ett ägg över den. Se till att det bara finns äggvita i skålen. Därefter häll över skålen med 2-4 skedar aceton( 2-propanon) och rör om, anteckna vad du ser.
Risk: se till att hålla koll på värmen och vara försiktig, använd skyddsglasögonen för att inte få t.ex. aceton i ögonen... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in