Droger och sexuallitet i människan | Instuderingsfrågor

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Droger och sexuallitet i människan | Instuderingsfrågor

Instuderingsfrågor med fokus på alkohol, tobak, och sexualitet, som tar utgångspunkt i deras påverkan på kroppen och livsstil.

Notera att källhänvisning saknas.

Innehåll

1. Varför är alkohol och vinterkyla en farlig kombination?
2. Beskriv mycket kort de skadliga effekter som orsakas av tobakrökens:
3.Ge exempel på några olika preventivmedel och förklara kort hur de fungerar. Vilka skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar och varför? (E, C)
4. Med vilka sexuellt överförbara sjukdomar måste man, enligt smittskyddslagen, ta kontakt med läkare vid misstänkt smitta?
5. Förr var sexualitet tabubelagt i Sverige. På vilket sätt har det ökade utbudet av sex i media idag, gjort det lättare att hantera frågor relaterade till sex? På vad sätt kan fokuseringen i media göra det svårare? T ex att man känner krav från omgivningen. (E, C, A)
6. Hur kan dagens kroppsideal påverka livsstilen hos ungdomar? (E, C, A)

Utdrag

3. Ge exempel på några olika preventivmedel och förklara kort hur de fungerar. Vilka skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar och varför? (E, C)
Kondom är ett preventivmedel som är gjort av gummi och rullas ut över styv penis. Den skyddar mot både bakterier och virus och släpper inte igenom sperman trots att den är 0,05mm tunn alltså skyddar den mot graviditet. Ett annat preventivmedel är p-piller och är en tablett som man tar en gång om dagen, den tabletten innehåller hormoner som lurar kroppen att den är gravid och hindrar därinpå ägglossning och graviditet. Det skyddar inte mot bakterier och virus. Kondom och femidon är de ända preventivmedel som skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar för att gummit gör så att de två könen inte får... Köp tillgång för att läsa mer

Droger och sexuallitet i människan | Instuderingsfrågor

[0]
Inga användarrecensioner än.