Ekologiska tomater | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Hotell- och restaurangprogrammet (före 2011) Årskurs 2
  • Annat
  • G
  • 5
  • 1483
  • PDF

Ekologiska tomater | Fördjupningsuppgift

En fördjupningsuppgift om skriven i kursen "Hälsa, mat och etik", där leven har fått i uppgift att beskriva val i matbutik utifrån ett etiskt perspektiv. Fokus ligger på valet av tomater och vad man bör tänka på, med särskild hänsyn till valet mellan ekologiskt eller ikke-ekologiskt.

Innehåll

VAL I MATBUTIK UTIFRÅN ETISKT PERSPEKTIV: TOMATER
- Konstgödsel eller stallgödsel
- Etiskt tänkande?
- Jämförelse
- Prisskillnad?
- Problemformuleringen
- Moraliskt beslut
- Beslut/hälsan
- Vad är viktigast pengar eller hälsan?
- Utvärdering och beslut
- Bedömning
- Referenser

Utdrag

"Jämförelse:
Jag gick till en Ica maxi butik och stod och jämförde dem två olika tomater sorterna, där ena var ekologisk och den andra var icke ekologisk, båda två var körsbärs tomater på kvist av Icas eget märke. Dem ekologiska På att kurera fick man även information om hur mycket mer vitaminer det var i dem ekologiska tomaterna. 250g ekologiska tomater på kvist, dem är krav märkta och det betyder att dom har fått odlats i lugn och ro utan några ..."... Köp tillgång för att läsa mer

Ekologiska tomater | Fördjupningsuppgift

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2015-06-02
    Helt ok! Bra skrivet, fick inspiration!