Ekologiskt fotavtryck: Köttkonsumtion | Fördjupningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Biologi 1
  • A
  • 2
  • 999
  • PDF

Ekologiskt fotavtryck: Köttkonsumtion | Fördjupningsuppgift

En fördjupningsuppgift om ekologiskt fotavtryck, med fokus på köttkonsumtion. Eleven har gjort ett test för att utvärdera sitt eget ekologiska fotavtryck. Resultatet och orsakerna till detta diskuteras, och slutsatsen är att köttkonsumtionen samt resvanor är de största bovarna i dramat.

Utdrag

När jag gjorde testet fick jag resultatet 3,8 jordar, vilket självklart är alldeles för mycket. En stor anledning till detta tror jag är att jag har flugit ganska mycket och att jag åker mycket bil, i mitt fall bestod 61% av det ekologiska fotavtrycket av transporter. Sedan år 1990 har flygtrafikens utsläpp i världen ökat med 87%. År 2006 gav utrikesflyg från Sverige utsläpp på 7,7 miljoner ton koldioxid och bilar under samma år 12,5 miljoner ton koldioxid. År 2009 hade personbilarnas utsläpp sjunkit till 12,1 miljoner ton, till skillnad från... Köp tillgång för att läsa mer

Ekologiskt fotavtryck: Köttkonsumtion | Fördjupningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.