Enzymaktivitet i magsäcken: Nedbrytning av pepsin | Labbrapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturbruksprogrammet (NB) Årskurs 3
  • Biologi 1
  • C
  • 4
  • 702
  • PDF

Enzymaktivitet i magsäcken: Nedbrytning av pepsin | Labbrapport

En labbrapport vars syfte är att undersöka vilka faktorer som påverkan nedbrytningen av pepsin i magsäcken. I laborationen undersöks pH-värdet i fyra provrör med olika mängder äggvita, pepsinlösning och saltsyra.

Innehåll

MAGSÄCKENS ENZYMAKTIVITET

1. Inledning
1.1 Syfte
1.2 Bakgrund
2. Material
3. Metod
4. Resultat
5. Diskussion
6. Källor

Utdrag

2. Material
• Proteinblandning (äggvita i vatten)
• Provrör
• Provrörsställ
• Vattenbad
• Mätglas
• Bägare 200cm3
• Saltsyra(stark 0,1 M och svag 0;01M)
• Pepsinlösning 1 %
• Vatten
• Universalindikator

3. Metod

3.1 Märk provrören och fyll dessa enligt schemat. Proteinblandningen hälls sist och samtidig i alla provrören.
3.2 Ställ provrören i vattenbad med fingerljummet vatten.
3.3 Låt provrören stå tills innehållet i ett av rören klarnat och rangordna övriga provrör i fallande skala med avseende på hur pass mycket de klarnat.
3.4 Mät pH i alla provrören... Köp tillgång för att läsa mer

Enzymaktivitet i magsäcken: Nedbrytning av pepsin | Labbrapport

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2016-04-07
    Skriven av Elev på Årskurs 9
    den var bra, dock så var diskussionen inte så genomförlig