Enzymaktivitet i magsäcken: Nedbrytning av pepsin | Labbrapport

- Naturbruksprogrammet (NB) Årskurs 3
- Biologi 1
- C
- 4
- 702
Enzymaktivitet i magsäcken: Nedbrytning av pepsin | Labbrapport
En labbrapport vars syfte är att undersöka vilka faktorer som påverkan nedbrytningen av pepsin i magsäcken. I laborationen undersöks pH-värdet i fyra provrör med olika mängder äggvita, pepsinlösning och saltsyra.
Innehåll
MAGSÄCKENS ENZYMAKTIVITET
1. Inledning
1.1 Syfte
1.2 Bakgrund
2. Material
3. Metod
4. Resultat
5. Diskussion
6. Källor
Utdrag
2. Material
• Proteinblandning (äggvita i vatten)
• Provrör
• Provrörsställ
• Vattenbad
• Mätglas
• Bägare 200cm3
• Saltsyra(stark 0,1 M och svag 0;01M)
• Pepsinlösning 1 %
• Vatten
• Universalindikator
3. Metod
3.1 Märk provrören och fyll dessa enligt schemat. Proteinblandningen hälls sist och samtidig i alla provrören.
3.2 Ställ provrören i vattenbad med fingerljummet vatten.
3.3 Låt provrören stå tills innehållet i ett av rören klarnat och rangordna övriga provrör i fallande skala med avseende på hur pass mycket de klarnat.
3.4 Mät pH i alla provrören... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in