Enzymer och matsmältning | Labbrapport

- Komvux
- Naturkunskap 2
- Inget betyg givet
- 2
- 563
Enzymer och matsmältning | Labbrapport
En enkel labbrapport där laborationen syftar till att undersöka de faktorer som påverkar nedbrytningen av mat i magsäcken. I laborationen används ämnen och enzymer som finns naturligt i magsäcken, såsom pepsin och saltsyra.
Innehåll
Nedbrytning i magsäcken
- Syfte
- Hypotes
- Material
- Utförande
- Resultat
- Diskussion
Utdrag
Material
Utrustning: Förberedd äggvita, 4 provrör, provrörsställ, droppipetter, utspädd saltsyra (0,1M), saltsyra (0,05M), pepsinlösning (1%-ig), pH-papper, vatten och tidtagare.
Utförande
Experimentet är ett göra ett kontrollerat försök, där vissa faktorer är förändrade, medan andra hålls konstanta. Vi kommer använda oss av vatten för hålla experimentent kontrollerat anledningen är att att få samma volym mängd in samtliga provrör.
NOTERA: Samtliga provrör innehåller 8 ml vätska, vatten används för att kontrollera försöket.
Provrören märks med A, B, C respektive D.
Provrör A B C D
Saltsyra(0,1M) ml 2 - 2 -
Saltsyra(0,05M)ml - 2 - -
Pepsinlösning ml 1 1 - 1
Vatten ml - - 1 1
Proteinblandning ml 5 5 5 5 5
Provrören sätts i ett vattenbad med fingervarmt vatten och får stå tills innehållet i ett av dem har klarnat... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in