Enzymer: Proteas i ananas | Labbrapport

- Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
- Biologi 1
- C
- 2
- 302
Enzymer: Proteas i ananas | Labbrapport
En labbrapport som avser att undersöka hur enzymet proteas verkan på proteiner förändras vid upphettning och konservering. I laborationen användes ananassaft i olika former.
Lärarens kommentar
Bra, välskrivet, ej någon hypotes dock.
Innehåll
Proteas i ananassaft
- Inledning
- Metod och material
- Resultat
- Diskussion
Utdrag
Metod och material:
Det material som användes var färsk ananas, konserverad ananas, gelatinpulver, 1 bägare, 3 provrör, provrörsställ, kniv, skärbräda, sil, glasstav, mikrovågsugn och korkunderlägg.
Den färska ananasen delades i mindre bitar och pressades genom en sil till en bägare så att ananassaften samlades upp i bägaren. Färsk ananassaft som inte var kokad hälldes i det första provröret, en del ananassaft från den färska ananasen värmdes i mikrovågsugnen och hälldes i det andra provröret och i det tredjeprovröret hälldes ananassaft från den konserverade ananasen. Därefter hälldes gelatinpulver i de tre provrören och blandades med en glasstav tills att saften blev grötig... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in