Ergonomi som vaktmästare | Inlämningsuppgift

- Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 2
- Idrott och hälsa 1 - Specialisering
- B
- 3
- 1416
Ergonomi som vaktmästare | Inlämningsuppgift
En inlämningsuppgift där eleven skriver om ergonomi på jobbet som vaktmästare. Eleven skriver bland annat om arbetsställning och ljudnivån på jobbet. Avslutningsvis så kommer eleven med förslag på hur ergonomin kan förbättras på jobbet.
Utdrag
Jag brukade jobba som vaktmästare i Borås AIK. Jag började alltid kl 9 och jobbade i ca 7-8 timmar. Jag var på benen ungefär 75 procent av tiden. Dvs att detta arbete inte var ett ensidigt arbete där jag bara fick göra en sak. Mina arbetsuppgifter var , trampa på gräset dagen efter match, klippa gräset, städa upp all skräp runt om anläggningen, tvätta kläderna. På eftermiddagen brukar jag vara inomhus i kontoret och jobba med lite pappersarbete samtidigt som det är massa skrikande barn som leker i rummet precis intill. Eftersom stället fungerar som en fritidsgård för unga barn på eftermiddagen och kontoret hade ingen dörr så man hörde allt.
Det blev mycket stressigt på arbetsplatsen pågrund av för få personal och man förväntas göra flera uppgifter under dagen. Detta gör att jag inte tänker på hur jag arbetar ergonomiskt. När jag tex ska plocka upp tvätten så böjde jag på min rygg istället för och ha den rak. Jag brukade inte heller utföra uppgifterna ordentligt eftersom jag hade mycket annat att tänka på. Detta ledde till att jag fick mycket klagomål över att jag inte tagit jobbet seriöst. För att klippa gräset runt om planen fick jag använda en trimmer och den var väldigt tung. Jag hade ingen väst som jag kunde sätta fast den på och använda utan jag fick istället bära själv. Detta tog mycket på min rygg och efter ett litet tag fick man väldigt ont i ryggen, vilket gjorde att kvalitén på arbetet senare försämrades. Arbetet kräver inte så mycket styrka utan man behöver mer uthållighet för... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in