Ergonomisk analys av arbetsplats

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Fördjupningsuppgift, Inlämningsuppgift: Ergonomisk analys av arbetsplats

En ergonomisk analys av en arbetsplats, i det här fallet administrationen på Mikael Elias gymnasium i Göteborg. Här analyseras arbetsplatsen och arbetsuppgifterna, tekniska påfrestningar och åtgärder, psykosociala påfrestningar, fysiska krav samt arbetsmiljö.

Lärarens kommentar

Mycket bra jobbat. Det enda som saknades var lite fler åtgärder och jämförelse med annan arbetsplats.

Innehåll

Ergonomi

- Arbetsplats och uppgifter
- Tekniska påfrestningar och åtgärder
- Psykosociala påfrestningar
- Fysiska krav
- Arbetsmiljö

Utdrag

Arbetsplatsen består främst av ett kontor där de huvudsakliga uppgifterna är att administrera olika system på datorn och sköta felanmälningar. Dessa uppgifter kan innebära ett typiskt kontorsarbete, men det gör de inte här. Att sitta vid...

Personalen tycker inte att det finns några tekniska påfrestningar, trotts att deras arbete kan se ut som ett vanligt kontorsarbete. Men det kan vara ett väldigt högt tryck ibland, speciellt vid skolstart och skolavslutning då det finns mycket mer att göra. Det kan också vara stressigt ibland, då man ska sköta felanmälningar, administrera och sköta leveransen. Ibland så ska man göra allt det och sedan hjälpa till i bamban. Dock så är det inte ofta det händer.

Inne i kontoret så är det inga problem med ljud. Det finns inget...

Arbetstiderna är bra och man får lagom mycket rast. Man får ständigt träffa folk, så det finns nästan alltid någon att prata med, om man vill prata.

En psykosocial påfrestning kan vara att det ibland är högt tryck, vilket leder till stress. Som nämnt tidigare så har administrationen hand om mycket. Men stressen brukar ändå vara lagom fram tills skolstart/skolavslutning, då det blir för mycket saker på en gång.

Den extra stressen kan leda till att den sociala arbetsmiljön försämras periodvis, eftersom det finns så mycket som måste göras och rasterna inte blir tillräckliga. Då hinner man inte prata med folk och umgås särskilt mycket. Dock så har nog de andra också... Köp tillgång för att läsa mer

Ergonomisk analys av arbetsplats

[0]
Inga användarrecensioner än.