Faktorer för att ett frö ska gro | Labbrapport | Biologi 1

- Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
- Biologi 1
- B
- 9
- 2258
Faktorer för att ett frö ska gro | Labbrapport | Biologi 1
Den här labbrapporten analyserar de faktorer som behövs för att ett frö ska kunna gro. eleven har använt ett frö av mungböna för att genomföra laborationen, och har exponerat fröna för sex olika miljöer.
Lärarens kommentar
En välstrukturerad och nyanserad rapport.
Innehåll
1. Inledning 3
2. Uppgiftens syfte 3
3. Material .3
3.1 Utförande 3
4. Genomgång 4-5
4.1 Fotosyntes/ Cellandning 4-5
5. Diskussion 6-8
5.1 kring metoden 6
5.2 kring resultat 6-8
6. Källförteckning 9
Utdrag
Materiel
* 6 plastmuggar
* 30 mungböna (5x6)
* Blomjord
* Vermikulit
* Vatten
* Märkpenna
* Kylskåp med växt lampa
Utförande
• Mugg 1: Fyll till hälften med jord. Stoppa ner 5 stycken frön och vattna så att jorden blir fuktig. Den här muggen skall senare ställas ljust och varmt (ca 20-24oC).
• Mugg 2: Gör som mugg 1 men uteslut vattningen. Den här muggen skall senare ställas ljust och varmt (ca 20-24oC), men kommer inte att vattnas.
• Mugg 3: Gör som mugg 1 men fyll vatten upp tills muggen är full. Den här muggen skall senare ställas ljust och varmt (ca 20-24oC), men utan att luft når fröna.
• Mugg 4: Gör som mugg 1. Den här muggen skall senare ställas ljust men kallt (ca 4oC) i kylskåp men en växtlampa.
• Mugg 5: Fyll till hälften med...
Klorofyll är det som ger växterna dess gröna färg och det är även på grund av värme- och vätskeformsvattenbristen under vintern som dessa organeller dör ut och löven inte kan skapa druvsocker och sedan dör och ramlar av. Men som sagt, under fotosyntesprocessen så tas ljus upp av klorofyllet i bladen. Sedan krävs även koldioxid och vatten för det blir sedan dessa två kemiska föreningar som sedan kommer att bli druvsocker och glukos. Sedan kommer även biprodukten... Köp tillgång för att läsa mer Redan medlem? Logga in