Har feminismen gått för långt? Nej! | Argumenterande text

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 1b
  • C
  • 3
  • 1126
  • PDF

Har feminismen gått för långt? Nej! | Argumenterande text

Det här är en argumenterande text som ställer sig frågan om feminismen har gått för långt, och som genom att diskutera olika orättvisor mellan könen kommer fram till att den inte har det utan att den behövs.

Lärarens kommentar

"Tydlig och välskriven inledning som tydligt presenterar både ämnet och tesen. Väl underbyggda argument även om du skulle kunna lägga mer fokus på motargumentet. Du visar i detta arbete att du nu mer behärskar att bli utförlig i dina resonemang. Tänk ännu mer på att bli konkret och underbygg varje del av dina argument, även orsakerna till att de uppstår."

Elevens kommentar

Att tänka ännu mer på att bli konkret och underbygga varje del av mina argument, även orsakerna till att de uppstår.

Utdrag

Genusforskning, feminism och jämställdhet är begrepp som kan skapa hetsiga debatter i exempelvis fikarummet på jobbet. Vissa älskar det, andra föraktar det. ”Har feminismen gått för långt?” undrade tv-profilen Belinda Olsson i SVT:s program ”fittstim”. Reaktionerna var många och hårda. Hon kritiserades och hon applåderades. Min poäng är att få ämnen kan skapa så starka reaktioner i samhället som när vi pratar om kvinnors rättigheter till att få vara sin egen individ, med samma rättigheter som övriga medborgare. Varför provocerar det så många människor? Jämställdheten och genusforskningen har kommit långt. Det är möjligtvis två olika ämnen, men onekligen fortgår de i symbios enligt mig. I världen generellt ser vi till exempel att fler flickor får gå i skolan. Debatten i Sverige har blivit högljudd på senare år, och feministiskt initiativ är nu ett parti som satsar stenhårt på att komma in i riksdagen. Är vi då klara? Nej. Den här debattartikeln kommer att argumentera för att feminismen absolut inte har gått för långt och att kampen bara har börjat.

Enligt statistiken så skiljer sig kvinnans lön från mannens. Män tjänar generellt mer. Det här anses vara något som visar att vi fortfarande bor i ett kvinnoförtryckande samhälle. Man kan ställa frågan till sig själv, varför ska inte kvinnan få samma lön som mannen när de jobbar inom samma yrke, med samma arbetsuppgifter? För att kvinnan är kvinna? Det är det man... Köp tillgång för att läsa mer

Har feminismen gått för långt? Nej! | Argumenterande text

[0]
Inga användarrecensioner än.