Förbättra kroppens syreupptagningsförmåga | Träningsprojekt

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Träningsrapport: Förbättra kroppens syreupptagningsförmåga | Träningsprojekt

Ett träningsprojekt som har som mål att förbättra kroppens syreupptagningsförmåga. Projektet innehåller en träningsplanering, en utvärdering och en sammanfattning.

Lärarens kommentar

Bra men mer nyanserat för ett B.

Innehåll

Aerobt träningsprojekt

Inledning 3
Träningsperiodens planering 4
Träningsperiodens planering (det nya) 5
Detaljerad träningsdagbok 6
Utvärdering 14
Reflektioner och synpunkter 16
Slutsats/sammanfattning 19

Utdrag

Inledning

Målet med detta träningsprojekt var att förbättra kroppens syreupptagningsförmåga under 7 veckor regelmässig syrekrävande motion (löpning, cykel, simning etc.). Inte nog med att förbättra kroppens syretagningsförmåga utan även en sorts träningsform som man kan tänka sig fortsätta syssla med efter att ha slutfört träningsprojektet.

Mitt personliga mål var ju först och främst att förbättra konditionen och putsa på hälsan inte bara för idrottens skull utan för min och samhällets skull. Om jag inte tar tag i hälsan redan som ung kan det ge stora skador i framtiden. Men mitt egna personliga mål var att känna mig fysiskt bekväm i min kropp, det är också viktigt för min hälsa, genom att röra på mig jobbar kroppen på att ”bli fit”.

Rapportskrivningen ska bestå av träningsperiodens planering i form av tabellplan och hur vi har valt att utföra träningen. En detaljerad träningsdagbok för alla veckor ska även upptagas i rapporten. Utvärdering av egna träningsperioden omfattade specifikation för- och eftertest resultaten, samt egna reflektioner och synpunkter och slutligen en slutsats/sammanfattning av det hela aeroba träningsprojektet... Köp tillgång för att läsa mer

Förbättra kroppens syreupptagningsförmåga | Träningsprojekt

[0]
Inga användarrecensioner än.