Fördelar och nackdelar med sociala medier | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Barn- och fritidsprogrammet (BF) Årskurs 2
  • Annat
  • C
  • 4
  • 2048
  • PDF

Fördelar och nackdelar med sociala medier | Inlämningsuppgift

En inlämningsuppgift där eleven har tagit upp fördelar och nackdelar med sociala medier. Eleven har också avslutningsvis delat med sig av sina egna reflektioner.

Lärarens kommentar

Du har utförligt redogjort för fördelar och nackdelar om sociala medier. Du har använt dig av välgrundade slutsatser samt enkla omdömen.

Innehåll

Fördelar med sociala medier
Nackdelar med sociala medier
Min egen reflektion
Källförteckning

Utdrag

Fördelar med sociala medier
Folk säger mest negativa saker om sociala medier men det finns också många positiva saker om sociala medier. Pujazon-Zazik, Park, 2010 anser att ungdomar kan känna sig bättre att använda nätet och sociala medier för att det ger att känna självförtroende om deras själva om det inte gör i verklighet, t.ex om de har inte vänner så kan de skapar det i sociala medier som de kan umgås med. Unga människor också lär sig att respektera andras åsikter på sociala medier och uttrycka sin egna känslor. Internet är första hand för ungdomar att hålla kontakt med deras vänner och det hjälper också öka deras kontaktnät. Ett annat positivt med internet är att man kan få information om vad som helst, eleverna kan också få hjälp med skolarbete och läxor utan att gå till en bibliotek eller bara vänta tills läraren hjälpa till.
Man får lättare tag med lärare och klasskamrater att göra t.ex en Facebook grupp eller som Pingpong. Internet är inte något som bara är bara för ungdomar men det gäller alla. Varje person kan använda internet om man vill, internet håller utsprida sig mer och mer befolkning. Mer än 88% av Sveriges befolkningen har tillgång med internet och åldrarna är 12 år och äldre. Det vanligaste aktiviteterna som befolkningen söker på med hjälp av google, de söker bland annat nyheter, gå in på E-post, söker på fakta och letar efter kartor och information till skolarbete.

Facebook: Enligt forskarna så besöker mer än halva av Sveriges befolkning alla sorters av sociala nätverk och det är mest ungdomar som gör det men mest så söker dem efter Facebook. Facebook har en stor roll i den här generationen och är den mest social nätverkande som är populära och folk gillar att kommunicera i den särskilt föräldrar och gamla. En ny undersökning sägs att Facebook hade mer än 500 miljoner användare i år 2010 över hela världen. Facebook är en av de här sociala medier som man kan hålla kontakt med sin kamrater och släktingar. Man uppge sitt egen namn när man skapar ett Facebook konto men många människor använder falska användarnamn som är inte deras namn och man kan också själv avgränsa vilka vänner man vill ha och vilka som du inte vill ha som dina kontaktvänner.
Man kan även blockera när du känner vilken som helst och när som helst, om t.ex person som du inte känner lägger upp ett foto på ditt logg så kan du... Köp tillgång för att läsa mer

Fördelar och nackdelar med sociala medier | Inlämningsuppgift

[0]
Inga användarrecensioner än.