Fördjupningsuppgift: Badanläggning - Idrott och hälsa

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 2
  • Idrott och hälsa A
  • MVG
  • 2
  • 590
  • PDF

Fördjupningsuppgift: Badanläggning - Idrott och hälsa

En kort fördjupningsuppgift där eleven undersöker en badanläggning och vilka faktorer som kan anses viktiga för dess framgång: vilka aktiviteter som erbjuds, friskvård, handikappanpassning, barnanpassning, säkerhet samt hygien och rengöring.

Utdrag

"Vi fick i uppgift att studera och pröva Linköpings simhall en lektion. Tyvärr var jag sjuk vid detta tillfälle, men eftersom jag har varit i simhallen ett antal gånger tidigare så har jag ändå hyfsad koll på hur det ser ut där.

De aktiviter och tjänster som jag anser bör finnas i en simhall är motionssim, vattengympa, babysim, massage, simskola och handikappsbad och såklart ett allmänt bad, både för små och stora. Ett plus skulle vara om simhallen även hade ett gym tillgängligt, vilket jag vet att Linköpings har.

En badanläggning är något som jag anser bör finnas i varje kommun. För att jag tror att kommunen blir mer ''attraktiv'' med ett fint upplevelsebad. En ny badanläggning skulle kunna attrahera människor till att flytta till den kommunen och med en bra marknadsförning kan man även få turism att öka.

En badanläggning är enligt mig en friskvårdsanläggning, som bör ha tillgång till gym, bastu och simbassängar. Gym är bra träning för kroppen (om man tränar rätt), bastu är bra för det hjälper till att lindra värk och ledbesvär och i simbassängarna kan man lära sig att simma i eller ha olika aktiviteter i. Jag anser att att en badanläggning riktar sig till alla åldrar och individer."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Badanläggning - Idrott och hälsa

[0]
Inga användarrecensioner än.