Fördjupningsuppgift: Brasilien - Geografi, årskurs 7

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Grundskola Årskurs 7
 • Geografi
 • A
 • 4
 • 2291
 • PDF

Fördjupningsuppgift: Brasilien - Geografi, årskurs 7

En fördjupningsuppgift från årskurs 7, där eleven redogör för Brasilien. Fokus ligger bland annat på landets ekonomi, urbanisering, migration, export, vanliga dödsorsaker, befolkningsfördelning och resursfördelning. Eleven reflekterar även över framgångar och problem i landet.

Lärarens kommentar

"Ett mycket välgjort arbete där du beskriver problemen i Brasilien men även vad som kan förbättras, även lösningar visar du god förmåga att hitta lösningar på. Betyg, A"

Utdrag

"1. Brasilien är ett stort land med mer än 180 000 000 invånare, Brasilien är också ett rikt land. Dock är inte befolkningen särskilt rik. Ett u- land är ett extremt fattigt land och ett i- land är ett rikt land. Brasilien är ett mellanting mellan dessa. Det betyder att Brasilien besitter några saker som liknar ett u-land, tex fattigdom bland folket. Men det finns även saker som liknar ett i-land, tex att många människor bor i städerna och att landet är rikt. Anledningen till att befolkningen är fattig men landet rikt är den vanliga anledningen att de ledande människorna inte delar med sig. Om ens ”dela med sig” är rätt benämning med tanke på att det är folket som arbetar ihop pengarna.

Urbaniseringen i Brasilien skedde främst under 1900- talet. Det unika med Brasiliens urbanisering var att det gick fort, relativt fort. Mellan 1940- 2001 ökade urbaniseringsgraden från 31 % till 82 % och år 2025 lär siffran ha utökats till 88 %. Med tanke på dessa höga siffror är Brasilien ett urbant samhälle. Denna brutala ökning har gjort de största städerna till miljonstäder så som Rio De Janeiro som är en hemstad för 6 miljoner människor. På 60 år lyckades Brasilien bli ett urbant samhälle."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Brasilien - Geografi, årskurs 7

[2]
Användarnas bedömningar
 • 2013-12-08
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  Riktigt bra gjort! Du skriver med flyt och har jättebra innehåll. Det som gav mig mest inspiration var förklaringarna varför t.ex. Brasilien har skillnader mellan invånarna och jag är imponerad hur en elev i åk 7 klarar av språket, granskar siffor och analyserar information på ett ytterst utmärkt sätt. Saknar ingenting! Var nöjd med din uppsats, för den var väl värd ditt A!
 • 2016-05-12
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  mamma mia, asså så riktgti fitn skrivit

Material relaterade till Fördjupningsuppgift: Brasilien - Geografi, årskurs 7.