Fördjupningsuppgift: Bygga leksaksbil med motor - Teknik, årskurs 8

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Grundskola Årskurs 8
  • Teknik
  • VG
  • 1
  • 272
  • PDF

Fördjupningsarbete: Fördjupningsuppgift: Bygga leksaksbil med motor - Teknik, årskurs 8

En kort text från årskurs 8 där eleven beskriver hur hon gått tillväga för att bygga en en enklare leksaksbil med motor.

Lärarens kommentar

Den var bra och klart värd ett VG/G+

Utdrag

Från ide till bil
När jag först fick iden att göra en rosa bil var när min lärare sa att vi skulle göra en bil. Vi skulle jobba 2 och två och då valde jag att jobba med den underbara Madde.
Grunden på bilen gjorde vi av ett smörpaket, för att vi ville ha en liten bil. För att få hjulen på plats så tog jag höjden på hjulen så att din skulle sitta bra och få en relativt rak körning. Vi gjorde sedan hål i smörpaketet och stack igenom pinnen vi fäst hjulen på. Vi sätter sedan ett kugghjul i mitten av pinnen där fram hjulen sitter och ett kugghjul på morton. Motorn satt vi upp med hjälp av glass pinnar, kugghjulen går ihop och då rullar bilen. Vi har sedan målat bilen rosa och satt in ett säte. Sen klippte vi ut en plastbit som skulle vara framruta och sedan limmade vi fast den. Till sist satt vi fast en strömbrytare som vi kopplade till morton för att vi skulle kunna sätta på och av bilen. Sedan var våran bil klar... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Bygga leksaksbil med motor - Teknik, årskurs 8

[0]
Inga användarrecensioner än.