Fördjupningsuppgift: Energi och biologi - Naturkunskap

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) Årskurs 2
  • Naturkunskap
  • A
  • 4
  • 815
  • PDF

Fördjupningsarbete: Fördjupningsuppgift: Energi och biologi - Naturkunskap

En fördjupningsuppgift inom naturkunskap där eleven bland annat redogör för energiprincipen, fotosyntes, cellandning, växtceller, näringsväv, energipyramid samt producenter och nedbrytare i vårt ekosystem.

Notera att källor saknas.

Lärarens kommentar

Det var nog den snyggaste inlämningen jag någonsin fått på några instuderingsfrågor!! Du har använt både boken, internet? och egna kunskaper när du svarat på frågorna vilket gör att det blir redogörande och nyanserat! Mycket bra!

Utdrag

"1) Energiprincipen säger:
Energi finns det alltid lika mycket av, fast i olika former. Exempel vid, när man cyklar, eller vattenkraft.

Cykel: (energiomvandling)
Energi som krävs för att vi ska kunna cykla kommer från det vi äter. I maten finns kemisk energi som frigörs för när maten är i kroppen och vi förbränner maten. När vi cyklar omvandlas den kemiska energin till rörelseenergi. Lite av energin går bort som värme när man svettas och blir varm. I nedförsbacke om lägelsenergi till rörelseenergi, då rullar man utan att trampa. Cyklar jag i mörker måste jag tända cykellampan, dynamon. Rörelseenergin blir till elektrisk energi och lampan blir från elektisk energi till rörelseenergi. Det blir även varmt, så en del blir värmeenergi och när man bromsar så uppstår en friktionskraft och värmeenergi kommer från det."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Energi och biologi - Naturkunskap

[0]
Inga användarrecensioner än.