Fördjupningsuppgift: Etik och Livsfrågor - Vad gör oss mänskliga?

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Estetiska programmet (före 2011) Årskurs 2
  • Filosofi A
  • VG
  • 2
  • 730
  • PDF

Fördjupningsuppgift: Etik och Livsfrågor - Vad gör oss mänskliga?

En fördjupningsuppgift i ämnet "Etik & Livsfrågor", där eleven reflekterar över vad precis det är som gör oss människor till människor. Texten är skriven i form av en "Reseguide till Tellus", där eleven beskriver människosläktet utifrån fysiska och psykiska egenskaper. Fokus ligger även på etik och livsfrågor, så som huruvida vi föds goda eller onda samt globala normer och människovärde.

Lärarens kommentar

Bra

Utdrag

"Välkomna till den blåa planeten Jorden, här bor flera hundra arter som alla delar 5 sinnen; syn, hörsel, smak, känsel och lukten. Den arten som ni egentligen behöver bry er om är människan vilket är den mest intelligenta och välutvecklade arten.

Människor är insiktsfulla, känslofulla varelser som andas, tänker, äter och dricker, arbetar och förökar sig, har kul och tråkigt. Men vad är egentligen en människa? De allra flesta människor har två ben, två armar, ett huvud och torso, men om någon skulle sakna något utav det betyder inte det att den individen inte längre är en människa, det finns också de som saknar ett eller flera sinnen, till exempel blinda eller döva, men de är ju fortfarande människor."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Etik och Livsfrågor - Vad gör oss mänskliga?

[0]
Inga användarrecensioner än.