Fördjupningsuppgift: De fem grundpelarna inom islam - Religion

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Medieprogrammet (före 2011) Årskurs 3
 • Religionskunskap
 • MVG
 • 4
 • 2568
 • PDF

Fördjupningsuppgift: De fem grundpelarna inom islam - Religion

En fördjupningsuppgift där eleven beskriver de fem grundpelarna inom islam. Vidare så diskuterar eleven även vilken grundpelare hon personligen tycker är viktigast respektive svårast att ta till sig, samt varför.

Lärarens kommentar

Du har skrivit ett riktigt bra arbete Sara! Du har fått med mycket och relevant fakta och även en hel del tänkvärd analys. Ditt eget omdöme om dig själv stämmer, du upprepar dig en hel del :-) Det stör inte mig så mycket , men dom kommer inte godkänna det på universitet så fortsätt jobba på det. Men bortsett från det så har jag inte mycket att klaga på. Fortsätt så här!

Elevens kommentar

Precis som min lärare sa. Jag upprepar mig ofta och jag skulle behöva bättre struktur. För att göra den ännu bättre hade jag kunnat vara ännu mer ingående/djupare och analyserat mer.

Utdrag

"Beskriv ingående de fem grundpelarna inom Islam. Vilken tycker du är viktigast och varför?
Vilken har du svårt att ta till dig och varför?

Trosbekännelsen är den första pelaren och också den viktigaste. Samtidigt kanske de är den enklaste men samtidigt den mest mäktiga eller komplicerade av de alla. Trosbekännelsen är kort och tydlig och lyder: "det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är hans profet." sedan finns det olika tolkningar huruvida det ska vara finns eller vittnar. Med ordet ”finns” blir det en mer moderniserad översättning men varför det också kan vara vittnar är för att trosbekännelse på arabiska heter shahada och betyder vittnesbörd eller att intyga.

Trosbekännelsen upprepas ofta inom islam och är det första som ska viskas in i en nyfödd bebis öra. Det är också det sista en muslim ska yttra med ord innan den dör. Eller att någon viskar den in i den döendes öra. Islam handlar mycket om att man själv ska vilja vara där och själv tror på det islam står för. Därför har det inte skett mycket tvångskonverteringar under tidens lopp. För att bli muslim måste du helt enkelt genuint tro på det du säger och det islam innebär."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: De fem grundpelarna inom islam - Religion

[2]
Användarnas bedömningar
 • 2015-05-29
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Bra skrivet, men borde ha varit tydligare med dina källor, samt är det en del plagiat från www.islamiska.org.
 • 2015-03-11
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  tgergowbgrdbhoiöwfehfioghiöoagjopfghriajuopgrahifgajopfbdhifjobpsiosagriorgaggagawgr