Fördjupningsuppgift: Film i median - Film och tv-kunskap

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 3
  • Film- och tv-kunskap
  • MVG
  • 2
  • 955
  • PDF

Fördjupningsarbete: Fördjupningsuppgift: Film i median - Film och tv-kunskap

En fördjupningsuppgift med fokus på hur film framställs i median, där eleven tar avstamp i följande frågor:

- Redogör för den aktuella debatten kring film i media just nu. Vad är de viktigaste frågorna? Hur ställer du dig i de frågorna?

- Välj en filmrelaterad artikel ur någon av de större svenska dagstidningarna på internet. Klistra in länken till artikeln. Diskutera artikelns innehåll och gör en egen analys av artikelns relevans.

Utdrag

"A. Redogör för den aktuella debatten kring film i media just nu. Vad är de viktigaste frågorna? Hur ställer du dig i de frågorna?

Den aktuella debatten kring film i media handlar främst om olika filmer och hur de påverkar publiken. Många kollar på film som enbart är underhållande och inte så krävande vilket anses vara ett problem eftersom filmen inte längre speglar vårt samhälle. När filmer bara är underhållande och inte går in i djupet så att alla kan relatera och återkoppla till sin egen livssituation vilket jag anser vara väldigt viktigt. Idag vill de flesta individer som ska kolla på film endast kolla på en film som är underhållande och inte kräver så pass mycket tid. Tittarna vill inte heller behöva reflektera över filmen för mycket efter att de har kollat på den. När man då inte reflekterar över filmen så har man inte heller tagit till sig något eller lärt sig något nytt. Filmen för alltså inte med något vidare budskap förutom att tittarna ”dödar tid” vilket jag tycker är ett stort slöseri med film då det kan finnas de filmer som har ett bra budskap och är viktiga för samhället men lanseras inte pga. Att människor är för lata för att reflektera över dem. Ännu ett problem är att många kollar på film som de känner igen skådespelarna i. Är det en kändis som är mycket omdiskuterad i media, bra som dåligt är det fler som vill se filmen."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Film i median - Film och tv-kunskap

[0]
Inga användarrecensioner än.