Fördjupningsuppgift: Förbättra konditionen - Idrott och hälsa 2

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
 • Idrott och hälsa 2
 • C
 • 2
 • 1097
 • PDF

Fördjupningsuppgift: Förbättra konditionen - Idrott och hälsa 2

En kortare fördjupningsuppgift i form av en rapport, där eleven beskriver hur hon gått tillväga för att sänka sin vilopuls och förbättra sin kondition. Eleven redogör även för begreppen "vilopuls" och "maxpuls".

Elevens kommentar

Utveckla analysen mer

Innehåll

- Inledning
- Syfte
- Bakgrund
- Resultat
- Analys
- Diskussion

Utdrag

"Inledning: När jag startade med den här rapporten så låg min vilopuls på 78slag/min, och mitt Cooper test var 10min 40s. Detta var en av sakerna som gjorde att jag verkligen tog tag i detta, jag tyckte att det var ett för stort problem och ville då göra någonting åt det här. Jag valde att börja träna ordentligt, och satsade mest på min kondition. Anledningen till att jag valde att börja träna så mycket kondition var för att jag ville sänka min vilopuls, och kunna springa snabbare.

Eftersom att jag även har problem med att springa bland folk, trodde jag att det skulle hjälpa om jag kunde springare fortare och inte bli lika trött. Jag klarar av att springa på springband på ett gym, men då står jag ändå helt ensam och ingen annan kan se hur länge/snabbt jag sprungit.

Jag tränar för min egenskull, för att jag ska må bra med själv och kunna känna mig stolt över att jag gör någonting. Genom att träna får jag bättre självförtroende och blir på det sättet mycket roligare och mer avslappnad, det är något som är väldigt viktigt för mig. Därför tränar jag sammanlagt 5dagar/veckan. Varje gång som jag tränar så har jag alltid med kondition även om jag också tränat styrka tränar jag alltid någonting med konditionen, jag både jobbar som danslärare och går på dans själv 2gånger/veckan, jag springer 2.5km 5dagar/veckan och går även på spinning 3dagar/veckan."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Förbättra konditionen - Idrott och hälsa 2

[11]
Användarnas bedömningar
 • 2015-05-12
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
  Jättebra skrivet, lätt att förstå och det hjälpte mig mycket med min konditionsuppgift i skolan!
 • 2015-05-21
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  Är där något som saknas (exempelvis källor, korrekturläsning
 • 2016-05-13
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  hejjjjj vad gör du här om jah får fråga
 • 2016-04-28
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  braklnlonlomjoikljohgfc