Fördjupningsuppgift: Den Industriella Revolutionen - Historia 1b

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
 • Historia 1b
 • C
 • 3
 • 1116
 • PDF

Fördjupningsarbete: Fördjupningsuppgift: Den Industriella Revolutionen - Historia 1b

En kortare redogörelse för den industriella revolutionen som skedde i Storbritannien under 1800-talet. Eleven beskriver bland annat dess bakgrund och förlopp, viktiga aktörer och uppfinningar samt positiva och negativa konsekvenser av den industriella revolutionen. Notera att källor saknas.

Lärarens kommentar

Bra gjort!!!

Innehåll

- Bakgrund och förlopp
- Aktörer / Uppfinningar
- Konsekvenser

Utdrag

"Den Industriella revolutionen började/startade under mitten av 1700-talet och innebär att ett samhälle övergår från att vara ett så kallad ”bondsamhälle” till ett mer industriellt samhälle. Alltså med andra ord kan man säga att ”muskelkraft” ersattes av ”mekanisk kraft” under industriella revolutionen.

Bakgrund och förlopp:
Hur kom det ens säg att industriella revolutionen uppkom? Jo! Det finns många anledningar till industriella revolutionens uppkomst, men en saker är säkert, industriella revolutionen var inte planerad utan den växte fram med tiden.

Böndernas flytt till stora städerna:
Bönderna på landsbygden hade små jordplättar var för säg själva innan industriella revolutionen, detta tog en väldigt lång tid att ta hand om och då började de hitta på en lösning. Deras lösning var att de skulle börja samarbeta med varandra genom att sätta ihop små jordar plättar till enorma åker fält. Detta var bra eftersom då fick de mer skörd och mer mat för djuren, men nu behövdes det inte lika mycket arbetskraft som tidigare och då drogs arbetstiderna ner också som fick många bli bönder bli arbetslösa. Det gick inte längre försörja familjen tillräckligt, dessutom ökade befolkningen väldigt snabbt så behovet av mat blev väldigt stor. Detta gjorde så att bönderna inte längre kunde överleva på landet och då sökte de sig in till de stora städerna för att jobba."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Den Industriella Revolutionen - Historia 1b

[7]
Användarnas bedömningar
 • 2014-09-21
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  lfmkldfkdökjkmöladfsjöldfsjödfadawkskäåpfskåpfdkålådff¨åldz¨åldf¨lfdl'fpdkpojfdkhlkjdfklfvkkfvhedhusadbkjhfrhhadfyjuhrdbgerwufirhlerfiehnuefbhilerufhiulaerhiufhyutfrgyugfriuerdfhdfiughgtfiobvujöiobktvhjghulbtfgvhugryrijogfvuy
 • 2016-01-27
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  En bra och kortfattad redogörelse av ett intressant skede inom historien.
 • 2017-05-19
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  lättläst uppsats, Bra.
 • 2016-10-16
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee