Fördjupningsuppgift: Privatekonomi - vardagstips

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturbruksprogrammet (före 2011) Årskurs 1
  • Annat
  • A
  • 2
  • 820
  • PDF

Fördjupningsarbete: Fördjupningsuppgift: Privatekonomi - vardagstips

En kort fördjupningsuppgift kring privatekonomi, med råd kring hur en (fiktiv) familj kan förbättra sin ekonomiska situation och undvika skulder.

Innehåll

- Reklamera bilen
- Knut måste söka jobb
- Undvik blancolån och att handla på kredit
- Spara pengar och vänta med utlandsresa

Utdrag

"Familjen Nilsson är på gränsen till en ekonomisk kris. Det här är mina råd till familjen som kan förhindra att deras ekonomi brister.

Reklamera bilen
Bilen som familjen Nilsson köpte visade sig ha äldre fel, en månad efter bilköpet. Fel som visar sig inom sex månader ska anses ha funnits vid köpet, om inte säljaren kan motbevisa detta. Det kan säljaren göra till exempel genom att visa upp ett testprotokoll från tiden före köpet. Men i det här fallet, vet vi med säkerhet att felet fanns före köpet. Det jag tycker familjen ska göra är att reklamera felet till säljaren. Säljaren har i första hand rätt till att återgärda felet själv, men eftersom att familjen var på semester med bilen då felet visade sig, var detta inte möjligt. Det är säljaren som ansvarar för felen innan köpet då inte köparen var medveten om detta, säger konsumentköplagen. Därför ska säljaren stå för reparationskostnaderna, det vill säga 15 000 kronor."... Köp tillgång för att läsa mer

Fördjupningsuppgift: Privatekonomi - vardagstips

[0]
Inga användarrecensioner än.