Mellan det förflutna och framtiden | Elevnovell

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Mellan det förflutna och framtiden | Elevnovell

Som titeln antyder så handlar denna elevnovell om en pojkes minnen som fjortonåring då en livsomskakande händelse sker. En emotsedd fest och en tjej han fattat tycke för blir helt satt i periferin när hemska nyheter når han samma kväll. Han minns tillbaka och återberättar detta två år senare från ett liv som är som ur en annan värld.

Utdrag

Jag kom hem till mina föräldrar och berättade att jag skulle gå på en fest. Jag var så entusiastisk och glad. Det kändes som om min glädje reflekterade på dem. De log samtidigt och leendena var lika breda som leendet på en femåring med en godispåse. Jag tog på mig de finaste kläderna som jag hade och pappa gav mig ett skjuts till Evas hus. Han lovade vara tillbaka klockan 10.
Det visade sig att jag hade rätt. Jag hade en chans på Eva. Hon stod mittemot mig och höll ett glas juice i handen. Jag samlade mitt mod och gick fram och sa ”grattis på födelsedagen”.
”tack så mycket”. Svarade hon ouppmärksam.
”Varför står här ensam, borde inte du vara i centrum idag?”
”Jag bryr mig inte faktiskt, jag gick med på att ha en fest eftersom det skulle göra morsan glad. Nu verkade hon vara lite mer intresserad av samtalet.
Jag hann inte svara på henne. Hon tog mig i handen och visade vägen till trädgården. Vi satt på en soffgunga. . Brisen rörde vid mina kinder samtidigt som den lekte med Evas hårlockar. Hennes ögon var klarblåa som ett oändligt hav som man kunde drunkna i. Hennes kinder var lagom röda och läpparna var rosa. Hennes doft var som en violett blomma som fyllde luften omkring oss. Vi pratade och pratade tills det kändes som om vi hade använt alla ord vi kände till. Vid den punkten hade alla gränser mellan oss smält bort. Jag glömde var jag befann mig. Jag glömde att jorden fanns under mina fötter. Det kändes så bekväm och underbar att prata med henne. Jag skulle kunna sitta med henne på soffgungan tills solen gick ner och sen upp igen. Men tyvärr var det dags att åka hem. Jag stod upp, kramade henne och sa hejdå.
”bästa dagen i hela mitt liv” tänkte jag
”FEL” svarade ödet... Köp tillgång för att läsa mer

Mellan det förflutna och framtiden | Elevnovell

[0]
Inga användarrecensioner än.