Trafficking och Yttrandefrihet - Mänskliga rättigheter

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) Årskurs 1
  • Samhällskunskap 1b
  • VG
  • 3
  • 1044
  • PDF

Trafficking och Yttrandefrihet - Mänskliga rättigheter

En fördjupningsuppgift där eleven belyser två områden/problem kopplade till mänskliga rättigheter: trafficking och yttrandefrihet. Följande frågor besvaras:

Trafficking:
- Vad är trafficking i huvud taget?
- Vad är nyckeln till att trafficking finns?
- Hur kan vi motverka trafficking?
- Hur ser jag på trafficking i framtiden?

Yttrandefrihet:
- Vad är yttrandefrihet egentligen?
- Hur ser jag på yttrandefrihet i framtiden?
- Kan man uttrycka sig hur som helst?

Notera att källor saknas.

Utdrag

"Vad är trafficking i huvud taget? Vad är nyckeln till att trafficking finns? Hur kan vi motverka trafficking? Hur ser jag på trafficking i framtiden?

Trafficking är den tredje största organiserade brottslighet efter vapenhandel och narkotikahandel, som är en slags otillåten handel över nationalgränser där oftast barn och kvinnor utnyttjas genom hot och våld som sexslavar, marinsoldater, tvångsarbete i industrier eller hushållsarbete. Brottslingar som håller på med trafficking tjänar miljontals kronor på människors lidande varje dag. Många unga kvinnor blir sålda som en raritet på auktion, och den som betalar mest får köpa kvinnan.

Hon blir sexuellt utnyttjad och misshandlad dag in och dag ut. Människor exporteras mer eller mindre över hela världen, mest i de länder som redan bryter mot många av de mänskliga rättigheterna, men trafficking förekommer också i Sverige, ca 400-600 traffickingoffer kommer till Sverige varje år..."... Köp tillgång för att läsa mer

Trafficking och Yttrandefrihet - Mänskliga rättigheter

[0]
Inga användarrecensioner än.