Frihandel i EU | Debattartikel

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Frihandel i EU | Debattartikel

En debattartikel som handlar om frihandel i EU och de konsekvenser det får att den globala handeln inte är fri. Debattartikeln argumenterar för en mer utbredd frihandel och för fram flera argument för detta.

Utdrag

Känns det rätt att stänga ute resten av världen? Utfrysning och egennytta, hur låter det egentligen på en global nivå? Att EU till stor del bara tänker på sig själva genom att inte öppna upp handeln med Asien och Afrika m.m är fel. En stor bromskloss som inte bara skulle gynna Sveriges export utan hela världen så att vi kan sprida den demokratiska andan, vår forskning och sprida välståndet. Det är globaliseringens potential där vi även kan motverka krig och konflikter med en starkare relation mellan världens alla länder. Europeiska Unionen grundades på denna tanke och tack vare det har vi gynnats med den frihet och välstånd vi har, men den existerar mestadels inom EU's gränser. I kina... Köp tillgång för att läsa mer

Frihandel i EU | Debattartikel

[2]
Användarnas bedömningar
  • 2016-11-29
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    inga källor? inte särskilt nyanserat och tycker inte att något av de starka motargument som finns lyft fram eller bemöts?
  • 2016-05-31
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
    jättebra debattartikel, tar upp bra konsekvenser!