Friluftsliv och folkhälsa | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Friluftsliv och folkhälsa | Inlämningsuppgift

En inlämningsuppgift i Idrott och hälsa 1 om friluftsliv. Eleven diskuterar hur det kan användas för att förbättra folkhälsan, och redogör även för kopplingen mellan friluftsliv och vårt biologiska samt sociala arv.

Lärarens kommentar

Din text är bra och intressant att läsa, men du anger endast källor i slutet av dokumentet vilket innebär att det inte går att förstå vad som är dina tankar och vad du hämtat inspiration och andra åsikter från. Du har möjlighet att förändra genom att redigera i detta dokument. Ange tydligt med färgsättning det du korrigerar. Meddela när du genomfört detta.

Innehåll

- Friluftsliv
- Källor (i fotnoter)

Utdrag

Friluftsliv kan vara ett pedagogiskt verktyg i förskola, skola och en viktig fritidssysselsättning för många vuxna. När jag hör friluftsliv tänker jag bullerfria områden, så som ute i naturen där det inte finns mycket hus runt omkring dig. Friluftsliv är något man mår bra utav, det ger dig en positiv inställning då du är ute i frisk luft. En jätte vanlig friluftsaktivitet är att gå ut och promenera och campa i skogen. Det finns jätte mycket man kan välja mellan. Den vanligaste aktiviteten som 90% utav alla svenskar ägnar sig åt är promenader. Man kan även ut och simma, åka skidor, fiska orientera, åka kanot m.m. Helt enkelt att vista sig ute i skog, mark, vatten och fjäll så utför man en så kallad ”friluftsaktivitet”. Man behöver inte sporta för att ge sig ut i naturen, du kan bara gå ut till en rofylld plats, dvs. en plats där du kan lyssna till vindens sus, fåglarna och bin. Där det är en trygg plats, där du slipper skräp, klotter, ogräs, eller spår utav droger. Vilket är jätte bra mot hörseln. Rofylld innebär ett mycket centralt, existentiellt behov.

Ju mer friluftsliv - förbättrar folkhälsan, stärker samhällsekonomin och ökar välfärden. En väg till bättre hälsa och livskvalité är en grön livsstil och friluftsliv. Med hjälp utav olika friluftsaktiviteter så får vi både kunskap, fysisk... Köp tillgång för att läsa mer

Friluftsliv och folkhälsa | Inlämningsuppgift

[4]
Användarnas bedömningar
 • 2016-02-25
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Bra skriven men mer nyansering skulle inte skada, det med vårt biologiska arv hjälpte mig mycket
 • 2016-05-03
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Den är bra uppsats. Den fick B betyg.
 • 2016-05-08
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
  veri good i like it heheh xd
 • 2015-02-14
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
  Bea skriven!!!!!!!!!!