Friluftsliv: Livsstil, kultur och social träning | Inlämningsuppgift

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Friluftsliv: Livsstil, kultur och social träning | Inlämningsuppgift

En Inlämningsuppgift om friluftsliv, där eleven utifrån ett personligt perspektiv redogör för vad friluftsliv som livsstil, kulturellt friluftsliv samt social träning utomhus innebär.
Notera att det saknas källor.

Innehåll

Friluftsliv som livsstil
Kulturellt friluftsliv
Social träning
Kroppsideal

Utdrag

Friluftsliv som livsstil för mig innebär att vara ute i naturen, att t.ex. på sommaren plocka bär, vara ute och campa med husvagnen, tälta med klassen/familjen, grilla i skogen, fjällvandra på ställen som är utmanande. På vintern innebär det för mig att åka skidor, köra skoter, åka och grilla.
Både på sommaren och vintern kan man ta dagliga promenader som behövs för varenda en. Friluftslivet bidrar till min hälsa genom att när jag t.ex. är ute och promenerar så rör man på sig, går över stenar, stockar etc. Även att joggar t.ex. i fjällvärden är väldigt skönt eftersom luften är så frisk och inte lika kvav som den kan vara på andra ställen vilket man känner när man väl är ute och joggar. När jag på vintern åker längdskidor bidrar det till en hel del motion eftersom man aktiverar hela kroppen, men det beror ju också på hur hårt man jobbar och hur länge. Luften kan även vara frisk i samhället, men man för som en annan känsla av den friska luften i fjällvärlden. Jag menar att här i samhället känns inte luften lika frisk även fast den kanske är det, på grund av alla maskiner så som bilar, bussar, traktorer, maskiner på jobbet etc. Alla slags utsläpp i luften gör luften mycket mindre frisk, än vad den egentligen är.
Man kanske tänker att friluftsliv är bara att gå utanför dörren hemma i samhället, men det är inte så man menar. Friluftsliv behöver alla, det menas med att leva i nuet, vara ute i skogen/naturen/fjällvärlden. Det hjälper kroppens balans anser man i filen ”friluftsliv” på... Köp tillgång för att läsa mer

Friluftsliv: Livsstil, kultur och social träning | Inlämningsuppgift

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2016-06-09
    Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 2
    bra. sista del. källor.