Frukt och grönsaker i kost | Rapport

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
  • Ekonomiprogrammet (EK) Årskurs 2
  • Samhällskunskap 1b
  • B
  • 6
  • 2513
  • PDF

Frukt och grönsaker i kost | Rapport

En rapport om hur man kan förbättra sin kost genom att dagligen äta mer frukt och grönsaker. Eleven gör själv en kostförändring, och beskriver både den teoretiska bakgrunden och de faktiska resultaten.

Innehåll

HEALTHY EATING
- Grovplanering
- Dagbok
- Reflektion
- Analys
-- Inledning
-- Metod
-- Resultat
-- Diskussion
- Källor

Utdrag

ANALYS
INLEDNING: Jag har under så länge jag vill minnas velat förbättra min kost. Jag hade innan detta arbete försökt med en mängd olika teorier, som t.ex. LCHF teorin som Lars-Erik Litsfeldt skrivit en bok om, och vars jag rekommenderar om man är ute efter att gå ner i vikt samtidigt som man kan äta nästan vad man vill. Teorin går ut på att man ska äta mer fett men mindre kolhydrater. Denna teori var en av flera som jag tidigare hade använt mig av utan att faktiskt nått något synligt resultat. Detta var en av de stora anledningarna till att jag faktiskt valde kost att arbeta med under detta arbete, då jag sedan innan har haft ett mål att minska mitt kroppsfett, utan att behöva äta diet produkter och liknande. När vi blev tilldelade detta monument i idrotten fick jag en idé som jag tidigare inte haft, och då jag vid arbetets början precis hade börjat med att gå och gymma. Idén var att jag skulle äta mer grönsaker och frukter som innehåller små eller stora mängder protein, men även glukos och fruktos, som är olika typer av socker, så att jag både skulle gynnas hälsomässigt men samtidigt ge mig en push i gymmet, då protein är kroppens byggsten. Som sagt tidigare finns det olika typer av sockerarter, en art är fruktos. Fruktos finns i frukt och är en energirik men... Köp tillgång för att läsa mer

Frukt och grönsaker i kost | Rapport

[1]
Användarnas bedömningar
  • 2015-04-25
    Skriven av Elev på Årskurs 9
    very good!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!