Hälsoanalys: Träningsschema - Idrott och hälsa B

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Naturvetenskapsprogrammet (före 2011) Årskurs 2
 • Idrott och hälsa B
 • MVG
 • 5
 • 1750
 • PDF

Hälsoanalys: Träningsschema - Idrott och hälsa B

En personlig hälsoanalys vars syfte är att utvärdera effekterna utav ett träningsschema som följts under 6 veckors tid. Eleven presenterar sitt schema och resultaten utvärderas i en diskussionsdel där eleven även reflekterar över fördelarna med att ha ett fast träningsschema att följa.

Innehåll

- Inledning
- Syfte
- Nutidsanalys
- Metod
- Resultat
- Resultatanalys/slutsats/diskussion

Utdrag

Inledning
Vi har tränat under 6 veckors nu för att kunna göra aktiva val gällande livsstilens betydelse för hälsan både i och utanför skolan. Och kunna sätta upp egna mål och kämpa för att uppnå dem för att kunna analysera resultaten.

Nutidsanalys
Idag så är min hälsa väldigt bra, men den kan alltid förbättras. Något som verkligen skulle kunna förbättras är min kondition, den är jag inte så stolt över därför tycker jag att jag bör ha mer fokus på konditionen under det här arbetet. Men det är inget som jag tycker att jag verkar behöva, så jag tänker fortsätta med att styrketräna som jag har gjort under det tidigare året. Och då har jag satt upp ett mål att försöka öka min styrka genom att öka vikterna under min träning.

Metod
Jag kommer att följa mitt gamla schema som har satts ihop av en gammal vän till mig som hållt på med styrketräning sen flera år tillbaka. Det kommer att vara träning 5 dagar i veckan och en muskelgrupp kommer att tränas i taget varje dag så att musklerna får vila emellan. Och jag kommer även ha 2 vilodagar under helgen så att korppen inte slits ut allt för mycket. Anledningen till att jag följer mitt vanliga schema är för att jag har verkligen fått resultat genom att följa det schemat i både styrka och volym, och just nu så fokuserar jag mestadels på styrka och för att uppnå det så följer jag schemat och ökar bara vikterna, jag kommer att köra 3 olika övningar med 3 set på varje övning och 6-10 reps. Träningen kommer gå till att om jag klarar mer än 10 reps så ökar jag vikten för att konstant öka min styrka, och klarar jag inte mer än 6 reps så kommer jag att minska vikten lite för att då blir det för tungt... Köp tillgång för att läsa mer

Hälsoanalys: Träningsschema - Idrott och hälsa B

[20]
Användarnas bedömningar
 • 2015-05-18
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
  Sjukt bra innehåll, det som gav mig mest hjälp var metoderna. Inget speciellt saknas.
 • 2015-03-31
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 1
  väldigt bra analys! välformulerat och bra skrivet.
 • 2016-05-19
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  denna hjälpte mig i åk 2 att klara kursen
 • 2016-02-16
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  nej passade inte mig riktigt