Hälsocoach: Kost och fysisk aktivitet | Fördjupningsarbete

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Hälsocoach: Kost och fysisk aktivitet | Fördjupningsarbete

Ett utförligt fördjupningsarbete i form av tips från en hälsocoach gällande kost och fysisk aktivitet. Eleven tar rollen av en hälsocoach och berättar för sin kund om vad man ska äta och när, vad man ska undvika att äta samt hur man ska röra sig för att må bra. Arbetet är illustrerat med bilder.

Innehåll

- Hälsoproblem: Tandhälsa och diabetes
- Kostråd
- Fysisk aktivitet
- Källor

Utdrag

Hej kära Olle!
Jag har hört att du inte tar hand om dig själv så bra, jag fick höra idag att jag skulle hjälpa dig och må bättre och ändra lite saker. Jag hoppas att jag kan ändra så många saker jag kan för att få dig att bli bättre, för du vet...det är inte bra och vara som du är nu, det är inte bra att äta godis, bakelser, snabbmat, chips och läsk varje dag, du måste väl ha vetat att en Cola burk innehåller 10 stycken sockerbitar...orkar du äta 10 sockerbitar istället för att dricka en Cola? Nä då så, det är ju bara äckligt..drick inte läsk då!

Jag ser ändå fram emot att jobba med dig! Jag tänkte berätta lite om mig själv. Jag heter Nabaa och jag är din nya hälsocoach..det betyder att jag ska hjälpa dig med din livsstil och hälsa. Om man äter för mycket godis och dricker mycket läsk så kan man få problem med hälsan. Man kan bl.a få karies och då får man hål i tänderna som är små gråsvarta hål, de är inte särskilt fräscha att ha va? Då måste man borra, som du ser på bilden...det har jag gjort nästan 5 gånger! För jag åt för mycket godis, det gör ont att borra... Köp tillgång för att läsa mer

Hälsocoach: Kost och fysisk aktivitet | Fördjupningsarbete

[0]
Inga användarrecensioner än.