Hälsoprojekt: Armhävningar - Idrott och hälsa 1

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Träningsschema: Hälsoprojekt: Armhävningar - Idrott och hälsa 1

Ett hälsoprojekt där elevens mål varit att förbättra sin uthållighet och kapacitet vad gäller att utföra armhävningar. Eleven inleder med att beskriva syftet med sitt hälsoprojekt och varför armhävningar är bra för kroppen. Vidare så presenterar eleven sitt träningsschema samt de resultat som uppnåtts under projektet - både fysiskt och mentalt.

Innehåll

- Inledning
- Genomförande
- Resultat
- Diskussion

Utdrag

Genomförande
Mitt största och främsta mål med detta projekt är att efter 9 veckors träning att klara över 80 armhävningar utan vila, men efter de 9 veckorna så ska jag fortsätta och sikta mot 100 stycken utan vila. Detta är ett rimligt mål för mig vilket jag ska ge allt för att klara.

Eftersom vi inte har så jätte mycket tid på oss så följer jag ett schema under de 9 veckorna med X antal armhävningar vilket ökar succesivt ju närmare slutprovet man kommer. Schemat som jag följer säger att jag ska göra armhävningar måndag, onsdag och fredag med ett litet veckoprov på söndagen.

För att nå mina mål ska jag:
• Springa en lättare runda runt på 10 minuter kvarteret mitt för att värma upp kroppen.
• Efter uppvärmningen ska jag göra de x antal armhävningar med reps som schemat hänvisar.
• Att göra detta varje måndag, onsdag och fredag med ett veckoprov på söndagen.
• Mäta mina resultat efter varje prov (söndag).

Detta är ett exempel på hur en vecka ser ut enligt schemat. I det här fallet är det vecka 5 som jag visar där det är två spalter man får välja mellan. Antingen väljer man den vänstra spalten där det är lite färre armhävningar eller det högra där det är lite fler. Man väljer efter tycke och hur många armhävningar man klarade efter söndagsprovet. Jag följde hela tiden den högra spalten vilket passade mig bra.
Varje dag har 4 serier där man har ett visst antal armhävningar man ska göra. Mellan varje serie ska man vila cirka 60 sekunder eller mer om det behövs som på måndagen... Köp tillgång för att läsa mer

Hälsoprojekt: Armhävningar - Idrott och hälsa 1

[0]
Inga användarrecensioner än.