Herr Arnes penningar | Selma Lagerlöf | Recension

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Herr Arnes penningar | Selma Lagerlöf | Recension

Det här är en utförlig och välformulerad recension av Selma Lagerlöfs roman ”Herr Arnes penningar”. Här berättas om bokens handling samt om språket, karaktärerna, temat och budskapet i romanen. Recensionen avslutas med en personlig rekommendation.

Lärarens kommentar

Jag tycker att du för ett genomgående eget resonemang i redovisningen, vilket gör att den röda tråden blir tydlig. Du behandlar även persongalleri och miljöer på ett målande sätt.

Utdrag

De flesta av oss tycker om sagor, de påminner oss om vår barndom där vi kände oss trygga i föräldrarnas hus. När vi blev vuxna började vi tycka om en annan sort av skönlitteratur såsom deckare, kärleksromaner, ibland skräckhistorier. Det är otroligt hur skickligt Selma Lagerlöf lyckades kombinera alla dessa populära genrer i en liten roman ”Herr Arnes penningar”, som samtidigt bär med sig ett visst moraliskt budskap. Hon visste definitivt hur man lockar sina läsare. Det börjar spännande redan på de första sidorna när den gamla husmodern plötsligt frågade: ”Varför slipa dem knivar på Branehög?” Jag fick gåshud och gnuggade händerna i förväntan.

Den spännande handlingen åtföljs med ett vackert och poetisk språk som Salma Lagerlöf behärskar. Hennes ord har magiska kraft, man glömmer allt medan man läser boken. Ibland är det svårt att förstå gamla svenska ord men med dem blir effekten bara än mer magisk och spännande.
Berättelsen ” Herr Arnes penningar” är baserad på en verklig historia och utspelar sig på västkusten i slutet av 1500 talet. Man känner mycket påtagligt en anda av... Köp tillgång för att läsa mer

Herr Arnes penningar | Selma Lagerlöf | Recension

[0]
Inga användarrecensioner än.