Historien upprepar sig - främlingsfientlighet i Sverige | Debattartikel

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Historien upprepar sig - främlingsfientlighet i Sverige | Debattartikel

Det här är en debattartikel som handlar om främlingsfientlighet, rasism och fördomar diskuteras. Artikeln för fram tesen att historien nu upprepar sig gällande främlingsfientlighet i Sverige, och redogör för rasismens framfart under 90-talet, med Lasermannen, Ny Demokrati med mera, samt relaterar detta till dagens situation.

Lärarens kommentar

Saknas ett tydligt motargument.

Utdrag

Historien upprepar sig själv. Det är ett av felen med historien, sade en gång den amerikanske advokaten Clarence Darrow. Och inte hade han fel. Sverige har varit ett land där extrem diskriminering, rasism och alienation var en del av vår vardag under 1990-talet. Fast nu, kan man säga att verbet var, blivit är ännu en gång.

Sverige under 1990-talet var en svart fläck i svensk historia, det kan samtliga individer med sunt förnuft hålla med om. Sverige under denna tid tog emot människor som flydde från krigets fasa i Jugoslavien samtidigt som det svenska samhället redan var präglat av mångkulturer, bland annat från Mellanöstern och Afrika. Detta låter som sagt väldigt bekant, och det är för att det är det. Vi har idag i vårt samhälle redan individer med utländsk bakgrund samtidigt som vi står inför den värsta flyktingskrisen sedan andra världskriget. Vi står även i precis likadan situation som förr, om inte värre... Köp tillgång för att läsa mer

Historien upprepar sig - främlingsfientlighet i Sverige | Debattartikel

[0]
Inga användarrecensioner än.