Högtidstal: Studenten

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se
 • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Årskurs 3
 • Svenska 3
 • MVG
 • 2
 • 769
 • PDF

Högtidstal: Studenten

Det här är ett högtidstal som ska hållas då eleven tar studenten. Talet riktar sig till elevens skolkamrater och här pratas om den långa tiden i skolan som man har gått igenom, och vad som nu väntar i vuxenlivet.

Utdrag

Kära klasskamrater, kära vänner, och äntligen; kära studenter.

Nu är dagen kommen. 10:e juni. Dagen som är en av de viktigaste i våra liv. Dagen som vi kommer att minnas och som vi kommer att berätta om för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Inte bara för att det är slutet på en 12 år lång resa, utan även för att det är början på en ännu längre resa. Jag står här idag för att hylla just den resan som vi har gjort tillsammans, men även för att hylla vår kommande resa, som kommer bli så olik än den vi precis har upplevt.

Är inte detta ganska ofattbart? Att vi sitter här med våra vita studentmössor, våra vita klänningar och våra vita skjortor efter 12 år av längtan. Vem trodde att den här dagen skulle komma så pass snabbt? Om jag ska vara ärlig så trodde jag aldrig att den här dagen skulle komma, och speciellt inte i den här takten. Men nu står vi här, redo att springa ut i vuxenlivet med det största leendet vi någonsin kommer sätta på oss.

Under dessa år har vi blivit vana med att gå upp tidigt varje dag för att gå i skolan och lära oss nya saker. Det började redan på lågstadiet med tio glosor... Köp tillgång för att läsa mer

Högtidstal: Studenten

[1]
Användarnas bedömningar
 • 2016-11-18
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Uppsatsen är väldigt tydligt och formellt skrivet, samtidigt som den går in på en personlig nivå. Väldigt bra skrivet!