Hyllningstal | Kära lärare

Uppsatsen är kvalitetssäkrad av redaktionen på Studienet.se

Hyllningstal | Kära lärare

Ett hyllningstal skrivet i Svenska C, där en elev som tar studenten tackar sina lärare för det jobb de gjort.

Utdrag

"En vän till oss
För oss studenter, den första uppgiften är att studera. Så, vem jobbar hårt för vår undervisning? Det är ni lärare som vi möter varje dag. I mitt minne är alla lärare så trevliga. De har alltid med sig tålamod, de jobbar alltid noggrannt. Lärarens hela liv ägnas åt elever.

Lärare, detta fantastiska jobb, detta lysande arbete, detta heliga yrke. Lärarna jobbar verkligen mycket för oss, från dagen till natten. Varje gång, när vi stiger in förtvivlan, ni kommer alltid att hjälpa oss, ni hjälper oss villkorslöst. Varje gång vi lyckades, firar ni med oss, ni jublar för oss. En lärare är som en trädgårdsmästare, de odlar och vattnar blommor, för att vi en dag ska bli de vackra blommorna, för att en dag bli fina och starka, för att bli en stolthet för vårt land."... Köp tillgång för att läsa mer

Hyllningstal | Kära lärare

[13]
Användarnas bedömningar
 • 2015-01-23
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  Använder sig bra utav retoriska medel och smyckar språket på ett bra sätt! Skulle dock kunna använt bättre språk, enligt mig. Det som gav mig inspiration var just hur personen arbetat med stilistiska medel!
 • 2015-02-13
  Den är okej. Det är en inlämning inom samhällskunskap om Pragvårens samhällsproblem för att sedan göra en samhällsundersökning om likheter och skillnader mellan samhället då och nu.
 • 2017-02-06
  Skriven av Gymnasieelev på Årskurs 3
  väldigtttttttttttttttttttt braaaaaaaaaaaaa
 • 2016-04-16
  Skriven av Elev på Årskurs 9
  helt okej vissa delar brister det dedt kallas ett smörtal